0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đilas za povećanje broja stranaca, Ivković protiv

Objavljeno: 29.08.13 u 13:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Skupština Košarkaškog saveza Srbije na jučerašnjem zasedanju raspravljala je o mogućem povećanju broja stranaca u našim klubovima, ali kako je došlo do velih mimoilaženja u stavovima ova tačka je jednoglasno povučena sa dnevnog reda i odlučeno je da se o tome raspravlja posle Evropskog prvenstva.

Predlog da srpski klubovi pored četiri stranca u svojim timovima mogu da imaju i dva košarkaša koji su sa ovih prostora, ali nemaju naše košarkaško državljanstvo odnosno pored pasoša Republike Srbije imaju i neku od putnih isprava Republika bivše SFRJ odnosno nastupaju za reprezentacije tih zemalja, podržao je predsednik KSS Dragan Đilas, ali je izričito protiv bio selektor Dušan Ivković.

Takođe je predloženo da klubovi mogu u svojim omladinskim sastavima da imaju dva strana igrača kako bi se nadomestio rani odlazak naših talenata u inostranstvo, a naravno i oko toga nije bilo konsenzusa.

Na kraju je zaključeno da bi trebalo da se formira komisija koja će se baviti promenama registracionog pravilnika i Statuta, a koja će potom da iznese predlog na narednoj Skupštini, koja će biti zakazana za kraj septrembra odnosno po okončanju Eurosbasketa.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter