0
Košarka

Radnički dobio novo pojačanje pod koševima

Objavljeno: 21.08.13 u 14:53

nikola-jevtovic

Košarkaški klub radnički iz Kragujevca danas je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Nikolom Jevtovićem, 23-godišnjim krilnim centrom koji je prethodne tri sezone igrao za užičku Slobodu.

Jevtovićeva osnovna pozicija u igri je „četvorka“, sa koje se i nametnuo stručnom štabu Kragujevčana od početka priprema, ali svojom visinom od 208 centimetara i borbenošću biće na raspolaganju ekipi i u okršajima pod obručima, kao „petica“.

U prošloj sezoni Superlige Jevtović je odigrao svih 14 utakmica, na kojima je prosečno beležio 9,9 poena (bacanja 68 odsto, dva poena 54 procenta), 4,3 skoka i 1,3 blokade, a na parketu je provodio 25 minuta u proseku.

„Ne krijem svoju sreću. Radnički je ekipa po meri mnogih mlađih igrača Srbije, a ja sam dobio svoje mesto. Radiću na tome da se uklopim u koncepciju trenera Nikolića. Naredne četiri godine sam igrač Radničkog, što je odskočna daska u karijeri za svakog od nas koji ćemo braniti boje ovog kluba. Kragujevac svake godine „lansira“ po dva-tri imena srpske košarke, nastojaću da se nađem među njima već u sezoni koja je pred nama. Ovde se jako dobro i naporno trenira, oduševljen sam radom. Imamo sve uslove da se pokažemo kao ekipa, a verujem da će to doneti dobre rezultate u takmičenjima. Moja najveća prednost je dobro trčanje u tranziciji, tu ću nastojati da budem od ključne koristi ekipi. Uz to, skokovi su ono što mogu da pružim kako bih opravdao ukazano poverenje stručnog štaba“ – rekao je Jevtović za zvanični sajt Radničkog.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter