0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Dudini „orlovi“ deklasirali Ukrajinu /FOTO+VIDEO/

Objavljeno: 10.08.13 u 22:46
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije odlično je startovala na Trofeju Beograda pošto je u drugom polufinalu pred oko 7.000 gledalaca u Kombank areni deklasirala selekciju Ukrajine sa 96:68 (29:15, 22:17, 21:20, 24:16) pa će u nedelju u finalu igrati protiv Slovenije koja je ranije tokom dana savladala Tursku.

Gotovo sve je odlično funkcionisalo u igri naše selekcije od samog starta meča o čemu najbolje govori podatak da je prvi period dobijen sa 29:15, a prednost je do poluvremena narasla na ogromnih 19 poena razlike pa se više nije postavljalo pitanje oko pobednika. Do kraja meča je jedina dilema bila da li će izabranici Dušana Ivkovića trijumfovati sa više ili manje od 30 poena razlike.

Briljirao je u našoj selekciji Raško Katić koji je upisao 20 poena i pet skokova, a pored njega dvocifreni su bili Nemanja Bjelica, Nenad Krstić i Nikola Kalinić sa po 11 poena. Zanimljivo je da su se svi igrači naše selekcije upisali u listu strelaca. Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Zabričenko i Džiter sa po 12 poena.

Finalni meč između Srbije i Slovenije na programu je u nedelju od 20.30 časova što će ujedno biti prilika da se „orlovi“ revanširaju gostima za nedavni poraz u Celju. Ulaz u Kombank arenu je slobodan pa ako ste u Beogradu imate priliku da besplatno pogledate meč dve reprezentacije koje će imati značajnu ulogu na predstojećem Eurobasketu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter