0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Đilas nema ništa protiv stranaca u reprezentaciji

Objavljeno: 09.08.13 u 19:34
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

U opširnom intervjuu datom za dnevni list Informer predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas između ostalog pričao je o mogućnosti da u budućnosti za naš nacionalni tim igraju naturalizovani stranci pa čak i da stranac postane selektor.

„Može stranac da bude selektor. Ne vidim problem u tome. Ako Dejvid Blat vodi Rusiju, zašto bi bio problem da strani stručnjak bude selektor Srbije? Mada, mislim da je sad još prerano govoriti o tome. Mi još nismo spremni da stranim igračima damo naš pasoš i pozovemo ih u reprezentaciju. Taj stav poštujem, ali nas taj stav čini mnogo slabijim u odnosu na druge reprezentacije. Ni Ibaka nije Španac, niko iz reprezentacije Francuske nije rođen u Francuskoj. Makedonci su doveli Boa i tako dalje. Poštujem želju da se borimo samo s našim snagama. Međutim, verovatno će doći vreme kad ćemo morati da razmislimo o pozivanju stranaca u nacionalni tim“ – kazao je Đilas.

Osvrnuo se predsednik KSS i na brojne otkaze sa kojima se suočio selektor Dušan Ivković.

„Neki ne žele da igraju za Srbiju. Zašto ne žele, to morate da pitate njih. Iskreno, ja to ne razumem! Da imate mogućnost da usrećite milione ljudi u Srbiji, da imate predispozicije i takav talenat, a da to ne iskoristite… Nije mi jasno. Ne želim da kažnjavam nikog od igrača zbog toga. Iako imam pravo po propisima FIBA. Jedino što meni smeta je što neće lepo da kažu „ja neću da igram za reprezentaciju“ ili „preumoran sam i ne mogu“, nego se priča o lažnim povredama. Igrači koji su igrali celu sezonu nepovređeni i nisu propustili nijednu utakmicu, sad dođu i kažu da su povređeni“ – jasan je bio Đilas, koji nije hteo da otkrije na koga direktno misli, ali je potvrdio da se ne radi o Savanoviću, Veličkoviću i Ercegu.

Prvi čovek srpske košarke je otkrio i šta je cilj naše reprezentacije na predstojećem Eurobasketu u Sloveniji, a to je plasman na naredno Svetsko prvenstvo odnosno osvajanje jedno od prvih pet mesta koje bi garantovale „orlovima“ da igraju na narednom Mundobasketu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter