0
Košarka

Zvezda potpisala profi ugovor sa Tejićem

Objavljeno: 06.08.13 u 22:25

5201267116267lu5z0088_headline

Još jedan igrač iz talentovane generacije Zvezdinih juniora rođenih 1995. godine rešio je da svoju budućnost veže za crveno-beli dres. Veoma perspektivni krilni-centar Marko Tejić, koji je pre samo dva dana proslavio punoletstvo potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom Telekom.

Talentovani Užičanin prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, a ovog leta je bio na širem spisku juniorske i reprezentacije Srbije do 19 godina, ali je zbog povrede bio primoran da propusti prvenstvo Evrope i sveta. Tejić je visok 209 centimetara, ima izvanredne fizičke predispozicije, odličnu kordinaciju i za svoju visinu veoma je pokretljiv i skočan. Sa crveno-belima potpisao je ugovor na četiri godine.

Prošle sezone Tejić je sa velikim uspehom igrao za juniorski tim gde je na 18 utakmica Jedinstvene lige prosečno beležio 14,4 poena, 7,1 skokova i 2 asistencije po meču. Takođe, nastupao je i u razvojnoj ligi i to u ekipi FMP-a, ali je zbog povrede igrao na samo četiri utakmice. U razvojonoj ligi prosečno je beležio 11 poena i 4,5 skokova po utakmici.

Tokom letnje pauze Tejić jee zajedno sa Ristićem, Gudurićem i Rebićem trenirao u Budvi sa Dejanom Radonjićem, a od starta priprema priključen je radu prvog tima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter