1
Košarka

Otišla i Milica Dabović: Žao mi je zbog Partizana

Objavljeno: 06.08.13 u 11:56

Milica-DAbovic

Reprezentativka Srbije i doskorašnja košarkašica Partizana i ljubimica navijača Milica Dabović, nakon izuzetno uspešne sezone, karijeru će nastaviti u ekipi ŽKK Novi Zagreb, koja je šampion Hrvatske.

Zbog izuzetno teške finansijske situacije, ŽKK Partizan je ostao bez velikog broja igračica koje su bile deo tima koji je bez poraza završio sezonu u domaćoj i regionalnoj ligi, pa ni Dabovićeva nije bila izuzetak. Srpska košarkašica je potpisala jednogodišnji ugovor.

-Zagreb sam odabrala jer ekipa igra Evroligu i MEL, dve najjače lige u Evropi. Iza moje odluke stoji ogroman sportski motiv kao i kompletna priča oko kluba. Pored sportskih ambicija, izuzetno brinu i o svim ostalim segmentima, kao što su marketing i promocija ženske košarke – rekla je Dabovićeva.

31-godišnja košarkašica će biti jedna od retkih srpskih igračica koja će naredne sezone nastupati u Evroligi.

-Ekipa je izuzetno jaka, tu je Hrvatica Iva Ciglar, Španjolka Paskua, Mađarica Raksanji… i eto, ja stižem kao šlag na torti – uz osmeh ističe Dabovićeva.

Trener zagrebačke ekipe Vladimir Ivanković kaže da su se stvari odvijale filmskom brzinom i da kada su saznali da je Milica slobodna igračica, nisu mnogo razmišljali.

-Znate onu uzrečicu „ako nekog ne možeš pobediti, dovedi ga.“ Sećamo se kako nas je Milica razbila prošle sezone u Zagrebu. Igračica tog profila, koja može dati dodatnu energiju ekipi i u odbrani i u napadu, koja ne mora igrati 40 minuta da bi bila zapažena na terenu, i koja može igrati jedan i dva podjednako dobro. Sa Milicom Dabović i Ivom Ciglar imamo neke opcije koje će protivnici teško braniti. Iako je Milica peti stranac, to neće uticati na igre u Evroligi ili MEL-u, a u hrvatskom prvenstvu ćemo verovatno na svakoj utakmici odmarati nekog drugog, kako je to radila i Cibona pre dve sezone. Želimo zagrebačkoj publici priuštiti istinski spektakl, a dolazak Milice Dabović još je jedan korak napred u tom smeru – najavio je dolazak Dabovićeve u redove hrvatskog evroligaša trener Ivanković.

Kapitenka reprezentacije nije krila žal zbog načina na koji se završila priča sa Partizanom.

-Žao mi je zbog Partizana. Odlazim posle tri godine neverovatnih uspeha i drago mi je što sam u prethodnom periodu radila u sredini kakvu je Marina Maljković stvorila, sa izvanrednim košarkašicama i još boljim osobama. Ponosna sam što sam bila deo takve priče i u Partizanu i pogotovo u reprezentaciji Srbije. Ne znam kada će se ponovo stvoriti takav tim, sa takvom atmosferom – rekla je Dabovićeva.

Dabovićeva je bila simbol Partizana i ostvarila je posebnu emociju sa navijačima ‘crno-belih’ za koje ima posebnu poruku.

-Partizan je imao jednu iskrenu sportsku i uopšte društvenu priču, kao i izvanrednu promociju ženske košarke. Zahvalna sam navijačima Partizana na sjajnoj podršci. Poručila bih im samo da mi sačuvaju moj crno-beli dres sa brojem 31 – poručila je Dabovićeva, izrazivši tako želju da se penzioniše u ‘crno-belom’ dresu.

Milica Dabović smatra da će u Zagrebu uspeti da nastavi sa onim što je započela u ekipi Marine Maljković.

-U Novom Zagrebu slično razmišljaju kao u Partizanu do skoro, zalažu se za iste stvari i imaju slične ciljeve, od kojih je najvažniji promocija ženske košarke. Takođe, Zagreb je grad koji mi se izuzetno sviđa i u njemu imam mnogo prijatelja – zaključila je Dabovićeva.

0
0

1 Komentara

  1. Vratiće se košarka u Srbiju kada uhapse Ćokija, i kada Aca prestane da se meša u sport. (ili kada neko drugi dođe na vlast).

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter