0
Košarka

Mijatović: Ostavili smo srce na terenu

Objavljeno: 08.07.13 u 10:24

20954390750313073ef206831006075_orig

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je posle poraza u finalu prvenstva sveta da su njegovi izabranici sve pokušali da osvoje titulu i da zaslužuju čestitke za ono što su prikazali na planetarnoj smotri u Pragu.

Juniori Srbije osvojili su srebrnu medalju pošto su u finalu izgubili od favorizovane selekcije SAD sa 82:68.

– Dogovorili smo se pre meča da ostavimo srce na terenu, da igramo najbolje što znamo i umemo, učinimo sve kako bi posle finala mogli da se pogledamo u ogledalo i nikad se ne zapitamo da li smo mogli, više, bolje. Ginuli su za pobedu od samog početka, pružali žestok otpor Amerikancima više od 30 minuta. Sve smo pokušali, ali ipak nismo uspeli – izjavio je Mijatović posle utakmice.

On je dodao da su igrači ispravili gotovo sve greške iz prvog susreta sa Amerikancima, smanjili broj izgubljenih lopti, mnogo bolje rešavali presing i kontrolisali skok.

– U drugom poluvremenu nedostajalo je samo da izjednačimo rezultat ili pređemo u vođstvo, da ih dovedemo u situaciju u kojoj nisu bili, da vidimo kako bi se ponašali. Međutim, uvek smo u tim trenucima olako gubili lopte, promašivali zicere ili primali lake poene, najčešće trojke. U samom finišu bilo je nekoliko čudnih sudijskih odluka, Amerikanci su preuzeli kontrolu u skoku i utakmica je brzo bila odlučena – konstatovao je Mijatović, ističući da „u svakom slučaju ovi sjajni momci, na koje svi moramo da budemo ponosni, zaslužuju sve čestitke“.

– Oni će još mnogo puta obradovati navijače u Srbiji, potrebno je samo da im obezbedimo ambijent i uslove u kojima će se razvijati i još više napredovati – poručio je Mijatović.

Bronzanu medalju na svetskom prvenstvu u Pragu osvojili su juniori Litvanije, koji su u utakmici za treće mesto pobedili Australiju sa 106:100 posle produžetka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter