0
Košarka

Novi trijumf mladih košarkašica

Objavljeno: 07.07.13 u 10:14

basketball

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu ubedljivu pobedu na Evropskom prvenstvu u Turskoj, protiv Ukrajine sa 73:61.

Izabranice selektora Radenka Varagića slavile su protiv selekcije Ukrajine i obezbedile plasman u drugu fazu šampionata.

Od samog starta naš tim je dominirao, snažnom odbranom terao rivala na česte greške, a već polovinom trećeg perioda samo se postavljalo pitanje sa kojom će prednošću na kraju trijumfovati.

U drugoj fazi Evropskgog prvenstva u Turskoj reprezentacija Srbije igraće u novoformiranoj grupi E, a priliku da se plasira u četvrtfinale tražiće u duelima sa selekcijama Španije, Slovačke i Grčke.

Samo nekoliko minuta bilo je potrebno mladom timu Srbije da preuzme kontrolu igre i svih dešavanja na terenu u Samsunu. Raspoložena Aleksandra Stanaćev odlično je diktirala tempo, bila daleko najefikasnija u prvom poluvremenu, a što je još važnije razigrala i ostale saigračice. Nataša Kovačević i Kristina Topuzović takođe su pružile ogroman doprinos, pogotovo u skok igri, tako da su Ukrajinke već u 18. minutu bile u velikom zaostatku – 32:15.

Sve dileme oko pobednika duela otklonjene su već posle pet minuta igre u trećoj četvrtini. U tom intervalu reprezentativke Srbije, čvrstom odbranom i serijom kontranapada, napravile su seriju 16:4 za nedostižno vođstvo 50:26 i na taj način trasirale put prema trijumfu. Selektor Varagić do kraja susreta pružio je priliku svim igračicama i imao mogućnost da isproba razne taktičke varijante koje će biti neophodne našem timu u nastavku šampionata u Turskoj.

„Ponovo smo odigrali dobru utakmicu, nametnuli ritam od samog starta i relativno brzo došli do 20 poena prednosti. Ukrajinke su se razigrale u završnici meča, ali nisu nikako mogle da ugroze naše vođstvo. Plasirali smo se u drugu fazu šampionata, ali ostaje žal zbog lošeg nastupa protiv Holandije zbog čega nećemo preneti maksimalan broj bodova. Očekuju nas dueli sa Španijom, Grčkom i Slovačkom gde ćemo učiniti sve da odigramo što bolje i plasiramo se u četvrtfinale“, istakao je Varagić.

Srbija – Ukrajina 73:61 (18:9, 16:13, 25:18, 14:21)
Srbija: Kovačević 21, Marinković 2, Stanaćev 20, Stanković 2, Marković 3, Topuzović 7, Stančić 6, Tošković 2, Mršić, Rajić 3, Brajković 3, Đorđević 4.
Ukrajina: Pokrovenko, Afanasijeva, Krajevska 4, Sergejeva, Kopilec, Gorobec 4, Demčenko, Skorbatjuk 7, Zavidna 1, Uro-Nile 22, Ček 21, Naumenko 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter