0
Košarka

Španija prekinula san Srpkinja, predstoji borba za bronzu

Objavljeno: 28.06.13 u 19:01

Srpske-košarkašice

Košarkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj. U polufinalu su izgubile od Španije sa 88:69 (19:7, 29:21, 21:14, 19:27) i u borbi za bornzu će se boriti sa boljim iz duela Turske i Francuske.

Španija je od samog početka meča nametnula svoj ritam, stekla 10 poena prednosti, a da naše devojke nisu uspele koš da postignu u prvih šest minuta. Nadmoć španske reprezentacije trajao je tokom celog prvog poluvremena i na odmoru izabranice Marine Maljković su imale 20 poena zaostatka.

Košarkašice Srbije su pokušavale tokom drugog poluvremena da uhvate kakav takav priključak za Španjolkama, ali nisu uspele u tome. Španija je održavala stečenu prednost i na kraju rutinski slavila u ovom duelu.

Najefikasnije u našem timu bile su Dajana Butulija i Jovana Rad sa po 15 postignutih poena. Španiju je predvodila Sančo Litl koja je zabeležila dabl dabl učinak sa 22 poena i 11 skokova. Kristina Uvina ubacila je 19 poena.

U drugom polufinalu sastaju se domaćin turnira Francuska i reprezentacija Turske. Ekipa koja bude izgubila izaći će na megdan selekciji Srbije u borbi za bronzanu medalju. Taj meč je na programu u nedelju 30. juna sa početkom u 17 časova, dok će se finale igrati istog dana od 20 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter