2
Košarka

Srbija u polufinalu EP!

Objavljeno: 26.06.13 u 18:53

Srb Ita 6

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj pobedom nad Italijom u četvrtfinalu od 85:79 (23:26, 15:16, 26:23, 21:14). Ovom pobedom izabranice Marine Maljković su obezbedile mesto na Svetskom prvenstvu koje se naredne godine održava u Turskoj.

U uvodnim minutima utakmice ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi pred kraj prve četvrtine Italijanke stekle blagu prednost. Gubile su naše devojke i na početku drugog perioda, ali su serijom od 11:2 preuzele vođstvo. Italija je ponovo došla do vođstva i na odmor otišla sa četiri oena viška.

U trećoj deonici Italija je ponovo došla do opipljivije prednosti (59:52), ali je posle tajm auta Maljkovićeve naša reprezentacija izjednačila. U nastavku susreta bilo je izuzetno neizvesno, a Italija je imala četiri poena prednosti dva minuta pre kraja meča. Reprezentacija Srbije je završnicu meča odigrala fantastično, preuzele su vođsvto i na kraju zasluženo trijumfovale.

Najefikasnija u timu Mariner Maljković bila je Jelena Milovanović sa 21 poenom uz 7 skokova. Milica Dabović je zabeležila 17 poena, a Jovana Rad 15 poena uz 7 skokova. Kod Italijanki najzapaženija bila je Đorđa Sotana sa 22 poena.

U polufinalu Evropskog prvenstva košarkšice Srbije će igrati sa pobednikom duela Češka – Španija.

 

0
0

2 Komentara

  1. Alal vera devojke!!! Utakmica za infarkt, ali na kraju su nase devojke sasvim zasluzeno pobedile. Presudilo je strpljenje i vera da se moze pobediti. Iako sam bio iznenadjen promenom taktike za ovu utakmicu, pokazalo se kao ispravna odluka. Jos jednom cestitke, i idemo po medalju. Napred Srbija!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter