0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Maljković: Biće izuzetno teško

Objavljeno: 24.06.13 u 21:53
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj sastaje se sa reprezentacijom Italije. Selektorka Marina Maljković očekuje izuzetno tešku utakmicu.

„Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv Italije, iako smo tu istu selekciju dva puta dobili u prijateljskim susretima u Beogradu i Belorusiji“, istakla je Maljkovićeva.

Ona je naglasila da u tim duelima Italijanke nisu iskazale sav svoj kvalitet.

„Radi se o jako kvalitetnim protivnicama koje su u tim duelima igrale ispod svojih realnih mogućnosti. S njima smo igrale i prošlog leta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i tada su bile u mnogo slabijem sastavu od ovog.“, rekla je selektorka Srbije.

Maljkovićeva smatra da Italijanke igraju odličnu košarku na Evropskom prvenstvu sa dosta trčanja uz agresivnu odbranu.

„Ja sam još tada govorila o koliko se ozbiljnom protivniku radi. Nimalo nas nisu zavarale nekim slabijim izdanjem u tim mečevima. One ovde u Francuskoj igraju odličnu košarku, gde dominira jako kvalitetno trčanje i ozbiljan stepen kolektivne agresivnosti u odbrani“, zaključuje Maljkovićeva.

Meč četvrtfinala Evropskog prvenstva između Srbije i Italije na programu je u sredu 26. juna od 20 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter