0
Košarka

Uspešan start košarkaša na Mediteranskim igrama

Objavljeno: 18.06.13 u 16:30

SRB ITA - Drenovac Djordje

Košarkaši Srbije startovali su pobedom protiv selekcije Italije rezultatom 77:64 u svom prvom meču na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Na kraju prve četvrtine košarkaši Srbije imali su prednost od 10 poena razlike, koju su čuvali sve do kraja trećeg perioda igre. Početkom poslednje četvrtine Italijani su se u jednom trenutku približili na samo 5 poena razlike, da bi na kraju košarkaši Srbije sigurnom završnicom došli do pobede od 13 poena razlike (77:64).

Najefikasniji u timu Srbije bili su Nikola Kalinić sa 15 i Đorđe Drenovac sa 14, a u reprezentaciji Italije Rikardo Moraskini sa ukupno 20 poena.

“Prvi meč je uvek najbitniji. Znali smo da je Italija ozbiljna ekipa. Imali smo pad u igri pred kraj treće i početkom poslednje četvrtine, ali smo dobrom odbranom i smirenošću uspeli da ih savladamo, što je u ovom trenutku najvažnije,” rekao je Nikola Kalinić po završetku meča.

Tim Srbije igrao je u sastavu Čović Fillip, Arnautović Nemanja, Dimić Miloš, Malešević Nikola, Drenovac Đorđe, Jović Stefan. Živanović Stefan, Kalinić Nikola, Balaban Darko, Majstorović Đorđe, Marković Nikola i Nastić Stefan.

Sledeći meč košaraši Srbije igraju u petak 21. juna od 15:30 po lokalnom vremenu protiv selekcije Tunisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter