0
Košarka

Prvih 12 godina je najteže: Hemofarm opet pao

Objavljeno: 17.06.13 u 10:36

v258320p0

Opiranja više nije moglo da bude, pa je srpski šampion bukvalno nateran da igra Jadransku ligu. Nevoljno su čelnici Partizana poristali na to, nakon velikih pritisaka svih domaćih klubova, ali i same organizacije i na kraju uspeli da se plasiraju u finale, gde ih je u Beogradu savladao Hemofarm.

To je kao trebalo da bude osveta za prošlogodišnji poraz u finali plej-ofa srpske košarkaške lige, ali nije to imalo mnogo efekta, budući da su igrači trenera Duška Vujoševića I ove sezone trijumfovali u domaćem takmičenju. Rival u finalu ponovo Vrščani, a rezultat ponovo 3:1 za Partizan.

Godinu su ponovo obeležile slabašne partije na međunarodnoj sceni, ali daleko zanimljivije je bilo pojavljivanje Milana Gurovića u crno-belom dresu. Njegova tetovaža Dražće Mihajlovića na ruci donela je mnogo muke srpskom, šampionu, pa je u regionalnom takmičenju igrao bez tadašnjeg ljubimca navijača, koji je nekoliko godina kasnije prešao u Crvenu zvezdu i postao jedan od najomraženijih košarkaša za grobare.

U ekipi je bio i perspektivni turski centar Semih Erden, koji je kažu upućeni, više bio fasciniran srpskom rakijom nego košarkom, da je veoma brzo završio avanturu u redovima crno-belih. Podatak važan pomena je svakako dolazak Petra Božića iz Hemorfarma, koji je postao jedan od najboljih igrača Partizana, zvaničnbo igrač s najviše odigranih mečeva u dresu ovog kluba, a za osam sezona u HUmskoj dobio je nadimak “profesionalni dizač pehara”.

Za to vreme osvojio je osam nacionalnih prvenstava, pet puta nacionalni Kup i pet puta Jadransku ligu, a uz to je prdvodio crno-bele na Fajnal foru Evrolige 2010. godine.

Ekipa: Tripković, Bogdanović, Božić, Perović, Šuput, Božović, Marković, Samardžiski, Milojević, Avdalović, Erden, Bakić, Step, Borovnjak, Veličković, Savanović, Gurović. Trener: Duško Vujošević.

Sutra: 2006. godina – Pukla petarda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter