0
Košarka

Đilas: KSS ne može da kažnjava Čovića i Vujoševića

Objavljeno: 14.06.13 u 17:45

dragan djilas

Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije izjavio je danas da KSS nema ingerencije da kažnjava čelnike i trenere klubova zbog njihovoih neprimerenih izjava u medijima.

„KSS nema ingerencije nad domaćim takmičenjima, ne može da preduzima nikakve kaznene ili bilo koje druge mere. Ja kao predsednik Saveza mogu samo da apelujem na sve one koji su u sportu da se suzdrže od izjava koje daju, jer te izjave nanose štetu celokupnom srpskom sportu, posebno košarci“, rekao je Đilas.

Predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović i trener Partizana mt:s Duško Vujošević su tokom cele sezone razmenjivali međusobne optužbe, a tačka ključanja je dostigla vrhunac pred početak finalne serije plej-ofa Agroživ Superlige.

„Ne postoji način na koji možete da merite čija je izjava lošija i gora. Na žalost, živimo u vremenima u kojima moji apeli ne nailaze na razumevanje i gde se sve nastavlja po starom. Termini koji se koriste u međusobnim optužbama su nešto što ruši srpsku košarku“, konstatovao je Đilas.

Predsednik KSS-a je naglasio da su košarkaši ti koji predstavljaju srpsku košarku, a ne Čović i Vujošević.

„Momci na terenu, kvalitet utakmica u Superligi, broj gledalaca koji su bili u Valjevu, Nišu, Užicu pokazuje da košarku narod voli. Nisu srpska košarka ni Vujošević ni Čović, srpska košarka su Lučić, Bogdanović, Katić… Pravo je vreme da oni imaju glavnu reč, ne samo na terenu već u srpskoj košarci, poput Bodiroge, Tomaševića, Tarlaća, koje sam doveo u Savez, jer je to jedina garancija budućnosti razvoja našeg najtrofejnijeg sporta“, zaključio je predsednik KSS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter