0
Košarka

Galatasaraj propustio prvu meč loptu

Objavljeno: 12.06.13 u 22:32

kosarkaska lopta

Košarkaši Banvita pobedili su Galatasaraj sa 86:85 (21:11, 22.18, 22:18, 21:38) u četvrtoj utakmici finala plej-ofa i na taj način smanjili su prednost tima iz Istanbula na 3-1.

Domaći su blistali od prvog do poslednjeg minuta a jedan od najzapaženijih na terenu, naročito u prvom poluvremenu bio je Vladimir Štimac koji je postigao 10 poena uz šest skokova. Banvit je posle prve dve četvrtine imao 14 poena prednosti, a Kit Simons i Čarls Edvard Dejvis nisu znali za promašaj.

U drugom poluvremenu ništa nije ukazivalo na to da će Štimac i drugovi izgubiti prednost ali je Galatasaraj dokazao da je realno najjača ekipa Turske ove sezone, pošto je u poslednjih deset minuta postigao 38 poena.

U dramatičnoj završnici Dejvis je bio precizan sa penala a poeni Markoišvilija nisu bili dovoljni za veličanstveni preokret.

Simons sa 19 i Edvard Dejvis sa 17 poena bili su najefikasniji u timu Banvita, dok je Džamon Gordon sa 34 poena bio nerešiva enigma za tim iz Bandirme. Milan Mačvan postigao je dva poena.

Serija se vraća u Istanbul gde će Galatasaraj i Banvit 15. maja igrati petu utakmicu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter