0
Košarka

Indijana brejknula šampiona

Objavljeno: 25.05.13 u 08:49

indijana-pejsersi

Košarkaši Indijane uspeli su da naprave prvi brejk u finalu Istoka savladavši aktuelnog šampiona NBA lige, ekipu Majami Hita, pred njegovim navijačima sa 97:93 (28:22, 25:25, 23:27, 21:19) izjednačivši tako skor u seriji na 1:1.

Vodili su gosti gotovo celim tokom meča, sredinom druge četvrtine imali su čak 13 poena viška, da bi Majami uspeo da uhvati priključak sredinom treće četvrtine. Međutim, igrači tima sa Floride nikako nisu uspevali da prebace prednost na svoju stranu i tako prelome meč u svoju korist, sve do 41. minuta. Međutim, kada su došli do četiri poena viška (88:84) usledila je serija Pejsersa od 5:0 pa su gosti ponovo imali vođstvo.

U poslednji minut ušlo se sa nerešenim rezultatom (93:93). Džordž Hil je najpre ubacio dva slobodna bacanja za Indijanu koja je tako ponovo povela, a onda se desilo nešto što retko imamo priliku da vidimo. Kao po običaju u odlučujućim momentima lopta ide u ruke LeBrona Džejmsa, ali je on u dva navrata pri rezultatu 93:95 izgubio loptu ili ako ćemo preciznije Pejsersi su odigrali odličnu odbranu i na taj način dobili utakmicu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Roj Hibert koji je uz 29 poena imao i 10 skokova, a dvocifren učinak imali su i Pol Džordž sa 22, Džordž Hil sa 18, Dejvid Vest sa 13 i Lens Stivenson sa 10 poena. U domaćem timu je LeBron Džejms praktično bio usamljen pošto je ubacio 36 poena, a uz njega jedini vredni pomena su Boš sa 17 i Vejd sa 14 pogodaka.

Finalna serija Istočne konferencije se sada seli u Indijanopolis gde će biti odigrane treća i četvrta utakmica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter