0
Košarka

Novi dabl-dabl Štimca

Objavljeno: 21.04.13 u 18:49

stimac

Košarkaši Banvita pobedili su Hadžetepe sa 86:78 u 27. kolu turskog prvenstva, uz sjajnu partiju srpskog reprezentativca Vladimira Štimca.

Štimac je bio najzaslužniji za 23. pobedu ove sezone, pošto je za samo 20 minuta na terenu upisao 17 poena, deset skokova i dve asistencije.

Banvit se tim trijumfom vratio na drugu poziciju šampionata, sa samo bodom manje od vodećeg Galatasaraja.

Štimac i njegovi saigrači su zabeležili novi trijum zahvaljući odličnoj igri u prvoj i trećoj četvrtini, a iako su se gosti probudili u poslednjem periodu, koji su dobili sa 30:19, nisu mogli ništa osim da smanje razliku.

Štimac je bio ubedljivo najbolji igrač utakmice, a pored njega u pobedničkom timu istakli su se i Samjuel Hose Mehija i Kalin Džej Lukas sa po 13 poena. U poraženoj ekipi, Klej Džovan Taker je uposao 22 poena i pet asistencija.

U narednom kolu, u četvrtak, Banvit gostuje Galatasaraju u derbiju šampionata koji bi mogao da odluči koja ekipa će ući u plej-of sa prve pozicije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter