0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Šok terapija nije uspela

Objavljeno: 17.04.13 u 20:04
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Metalca upisali su prvu pobedu u ovoj sezoni u košarkaškoj Superligi Srbije. Oni su na svom parketu savladali favorizovanu Crvenu zvezdu Telekom koju je sa klupe predvodio novi trener Dejan Radonjić. Valjevci su slavili rezultatom 82:77 (16:18, 16:18, 24:18, 26:23) u 6. kolu Agroživ Superlige.

Početak meča nije doneo ništa novo u igri crveno-belih iako se u ekipi našao Damarkus Nelson koji je propustio nekoliko mečeva zbog povrede, ali i Elton braun koji je u prvoj petorci zamenio Raška Katića. Metalac je odmah dođao u vođstvo koje je održavao do kraja četvrtine kada je Zvezda uspela da preokrene rezultat u svoju korist. Pred kraj poluvremena Zvezda je došla na plus sedam, ali su Valjevci ipak smanjili zaostatak na četiri poena i otišli na odmor sa nadom da će uspeti da ponovo dođu do vođstva.

U nastavku susreta usledila je žestoka borba. Metalac je odolevao Beograđanima i uspeo da dođe do novog vođstva. U poslednjih 10 minuta Metalac je igrao fenomenalno. U jednom trenutku su stigli i do 16 poena prednosti, a Zvezda je trojkama Rakočevića i Simonovića pokušavala da se vrati u igru, ali više nije bilo vremena. Na kraju zaslužena pobeda Metalca koji je tako upisao prvu pobedu u ovoj sezoni.

Na večerašnjoj utakmici blistao je Bojan Bakić koji je predvodio košarkaše Metalca sa 27 poena. Vladimir Dašić je ostvario dabl dabl sa 13 poena i 11 skokova, a Marko Dujković je dodao 12 poena. Najefikasniji u Zvezdi bio je Igor Rakočević sa 20 poena uz 6 asistencija, dok je Raško Katić ubacio 16 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter