0
Košarka

Košarkašice Partizana u istoriji

Objavljeno: 06.04.13 u 21:19

zkk-partizan-galenika-trofej-starsport

Košarkašice Partizan Galenike osvojile su titulu prvaka Srbije savladavši sa 3:0 u finalu plej-ofa ekipu Radivoj Korać. Crno-bele su u trećem susretu u Hali sportova na Novom Beogradu pobedile sa 78:72 (21:12, 18:17, 22:23, 17:20) i na taj način ispisale nove stranice klupske, ali i košarkaške istorije na ovim prostorima.

Naime, ŽKK Partizan je u ovoj sezoni odigrao 32 utakmice zabeleživši isto toliko pobeda u nacionalnom Kupu, šampionatu i Regionalnoj MŽRK ligi.

Trener ekipe, Marina Maljković, upozoravala je igračice da se nikako ne opuste u trećem duelu, jer će protivnice kazniti takav pristup igri, i sudeći po rezultatu, to je i moglo da se desi. Košarkašice Radivoj Koraća ušle su hrabro u ovaj duel rešene da produže finalnu plej-of seriju, međutim, crno-bele su jednostavno ove sezone bile prejake za sve.

Dajana Butulija i Bruk Kvinan postigle su po 16 poena, Kristina Baltić 11 a Tamara Radočaj 10. Milica Dabović igrala je važnu ulogu kada se lomio rezultat, a meč je okončala sa pet poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter