0
Košarka

Zvezda ulaže u budućnost

Objavljeno: 02.04.13 u 18:35

djukanovic-zvezda

Talentovani juniori Crvene zvezde Telekom Brano Đukanović i Petar Vorkapić potpisali su prve profesionalne ugovore sa crveno-belima. Đukanović i Vorkapić obavezali su se na četvorogodišnju vernost Crvenoj zvezdi, a do kraja sezone nastupaće u Razvojnoj ligi u dresu FMP-a.

Brano Đukanović igra na poziciji beka šutera, karakteriša ge odličan šut za tri poena što je demonstrirao na kvalifikacionim turnirima Evrolige u Beogradu. Naime, Đukanović je dvostruki pobednik takmičenja u šutiranju trojki koji se tradicionalno održava na ovom prestižnom turniru. Ove sezone okušao se u seniorskoj konkurenciji igrajući za FMP u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sa druge strane Petar Vorkapić je kapiten sadašnje generacije Zvezdinih juniora koja je superiorno osvojila pomenuti Evroligin kvalifikacioni turnir u Beogradu. Vorkapić igra na poziciji plejmejkera, reč je o veoma borbenom beku, a u Jedinstvenoj ligi Srbije Vorkapić i drugovi trenutno zauzimaju drugo mesto sa 18 pobeda i tri poraza.

„Jako je bitno da igrači iz našeg podmlatka ostaju u klubu. Veoma smo srećni što su posle Nikole Rebića i Vorkapić i Đukanović odlučili da produže vernost Crvenoj zvezdi i potpišu prve profesionalne ugovore. Nadamo se da će i ostali igrači iz ove naše veoma talentovane generacije juniora krenuti njihovim stopama. To bi bilo jako značajno ne samo za Crvenu zvezdu već i za srpsku košarku“ – zadovoljno je posle poptisivanja ugovora konstatovao direktor crveno-belih Davor Ristović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter