0
AdmiralBet ABA Liga

„Moramo bolje u odbrani“

Objavljeno: 02.03.13 u 20:44

vukoicic-zvezda-cibona-starsport

Foto: starsport

Nakon teške, ali potpuno zaslužene pobede Crvene zvezde nad Cibonom u meču 23. kola ABA lige trener crveno-belih Vlada Vukoičić je izjavio da je najvažnije da ekipa pobeđuje i kada joj ne ide najbolje.

„Ja sam upozoravao, međutim to definitivno nismo uspeli da ubacimo u naše glave. Čestitam svojim igračima na pobedi jer je svaka važna i teška na određeni način. Ova je posebno važna jer smo pokazali da i kad ne ide kako treba možemo da nađemo način da pobedimo. To se pogotovo videlo kada smo imali zaostatak od sedam poena u poslednjoj četvrtini, ali smo našli način da to stignemo. Važno je da smo u neizvesnoj završnici dobili šutem i dobrom odbranom jedan na jedan u poslednjem napadu“ – rekao je popularni Divac.

Ponovo je dosta škripalo u odbrani i na taj segment igre biće stavljen akcenat u anrednom periodu.

„Ovo sigurno nije pravi put kojim treba da idemo, posebno u odbrani. Mislio sam na poluvremenu da ako samo malo pojačamo agresiju, da će igrači Cibone biti manje precizni. Ali, u prvom poluvremenu imali su procenat šuta za dva poena od 82 procenta, dok je na kraju utakmice on iznosio 78 procenata. I pored naše komotnije odbrane i nekih grešaka, njihov šut je bio izvanredan, ne sećam se da je neko protiv nas ovako šutirao ove sezone. Cibona je odigrala izvarnedno napadački, čak i oni igrači koji nisu dobri šuteri su uspevali da daju teže šuteve, pa i preko ruke. Imali smo veći broj asistencija, više ukradenih, manje izgubljenih lopti, dobru kontrolu skoka, to je sve bilo dobro. Malo smo promenili način rada, sigurno da to uzima danak. Imamo vremena, i uradićemo sve da na terenu izgledamo mnogo bolje, pre svega u odbrani“ – zaključio je Vlada Vukoičić.

Demarkus Nelson je u tandemu sa Igorom Rakočevićem predvodio Zvezdu do pobede. U ključnim momentima njih dvojica su preuzimali odgovornost na sebe.

„Bilo je mnogo neizvesnije nego što smo želeli. Moramo da odamo priznanje ekipi Cibone jer su odigrali odličan meč. Pogodili su mnogo teških i važnih šuteva, dok smo  mi pravili dosta grešaka u defanzivnoj rotaciji. Napadački smo igrali dobro, pogotovo ako pogledamo kretnju lopte u napadu. Obično je odbrana ta koja dobija utakmice, ali večeras smo dobili zbog odličnog napada pošto smo imali dosta raspoloženih šutera“ – izjavio je Amerikanac posle meča.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter