2
Košarka

Vujošević traži jednak tretman

Objavljeno: 16.02.13 u 15:44

vujosevic dusko

Trener košarkaša Partizana mt:s Duško Vujošević rekao je da nema ništa protiv koncepta jake Crvene zvezde, ali da bi bilo u redu da oba kluba imaju podjednaku pomoć od države.

„Zvezda je napravila dobar budžet i tim za ove prostore, pare nisu bačene, igrači su stavljeni u funkciju tima, bore se i dobro igraju. Koncept kluba je podržan od jednog dela države, što je meni smetalo, jer se Partizan tretirao kao klub drugog reda. Išlo se na to – jedan narod, jedan vođa, jedan klub. To nije zdravo, ja nisam za to da se njima smanjuje, već da i Partizan, kao klub velike tradicije i internacionalna ekipa, koja ima simpatizere na svim stranama bude podjednako tretirana“, kazao je Vujošević.

On je dodao da nema ništa protiv koncepta Zvezde, ali da je reagovao onog trenutka kada je ugrožen koncept mlade ekipe, kojoj je takođe potrebna pomoć države.

„Ove godine smo napravili mlad tim sa konceptom da okupimo talentovane momke i obzebedimo uslove za njihov napredak. Uvek sam se borio kad je ugrožena egzistencija mladog tima. Oni dobro rade, ali nište ne može preko noći. Očigledno, neko ima strah da se taj koncept realizuje i žao mi je što su moja istupanja u tom kontekstu tumačena kao izazivanje nemira i stvaranje ne znam kakve atmosfere. Kao da je sve idealno i mirno i ne valja samo šta je radim“, rekao je trener crno – belih.

Trener crno-belih naglasio je da se nalazi „pod dobrom autocenzurom“, jer ne želi da klub i igrači budu taoci njegovih izjava.

„Dešavanja u Kragujevcu zaslužuju raspravu i iznošnje mog viđenja. Papa je dao ostavku i o tome sme da se priča, a o sudijama ne sme. To su gluposti. Ne znam zašto sam dobio tehničku grešku, zbog reagovanja protivničke ekipe. Njima se osladilo da me kažnjavaju. Ja sam čovek posvećen košarci, imam temperament, ponekad skočim na sudiju. Svi mi koji smo javne ličnosti moramo da budemo spremni na vređanje. Niko ne čuje i ne reaguju na ono što se meni skandira. Kada se to desi na drugoj strani onda nije u redu, kao da su članovi Partizan građani drugog reda na koje može da se napada bez sankcija i komenatar“, rekao je Vujošević, a prenosi agencija Tanjug.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter