0
Košarka

Šmit pre Divca i Žeravice

Objavljeno: 16.02.13 u 20:21

oskar-smit

Ni Vlade Divac, ni Ranko Žeravica ove godine neće postati članovi košarkaške Kuće slavnih koja se nalazi u Spingfildu u američkoj državi Masačusets.

Na NBA Ol-star vikendu, koji se od petka do nedelje održava u Hjustonu odlučeno je da igrač ili trener koji nije iz SAD, a koji je zaslužio to priznanje bude Oskar Šmit.

Legendarni Brazilac je tokom igračke karijere postigao više od 50 hiljada poena, a bio je i najbolji strelac na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, Barseloni 1992. i Atlanti 1996. godine. Uglavnom je igrao za domaće klubove Palmeiras, Korintijans, Barueri i Flamengo, ali oprobao se i u Evropi gde je nastupao za Kazertu, Paviju i Valjadolid

Što se tiče košarkaških radnika sa ovih prostora u Kući slavnih se već nalaze profesor Aleksandar Nikolić, Bora Stanković, Dražen Dalipagić, Mirko Novosel, Dražen Petrović i Krešimir Ćosić. Divac i Žeravica moraće da pričekaju drugu priliku pošto se svake godine prima samo jedan igrač ili trener koji nije iz SAD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter