2
Košarka

Gej u Reptorsima

Objavljeno: 31.01.13 u 10:14

Rudi Gej

Navijači Memfisa doživeli su šok kada su saznali da će njihov najbolji igrač biti trejdovan. Rudi Gej je trejdovan u Toronto zajedno sa rezervnim centrom Hamedom Hadadijem, a u drugom pravcu su krenuli Hoze Kalderon i Ed Dejvis.

Potom su se u ovaj veliki trejd uključili i Detorit Pistonsi koji su poslali u Memfis Ostina Deja i Tajsona Prinsa u zamenu za Hozea Kalderona.

Ovo je bio iznenađujući trejd obzirom da je Rudi Gej predvodio Memfis sa 17,2 poena uz 5,9 skokova i 2,6 asistencije u proseku po meču.

0
0

2 Komentara

  1. When I first saw this title Gej u Reptorsima | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Aw, this was a very nice post. In idea I want to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and certainly not seem to get one thing done.
    nCricvMorawu

    0
    0
    Odgovori
  2. Nema govora o soku. O njegovom trejdu se pricalo mesecima, posto je Memphis kao small market tim jasno stavio do znanja da ne moze sebi da priusti da placa penale koje bi morali da placaju u slucaju da su ostali iznad salary capa. Cak i nakon trejda sa Cavsima u kojem su se spustili, ostavili su otvorenu mogucnost da ipak obave trejd za Gay-a, posto su smatrali da mogu vise dobiti sad za njega nego na leto, a njegova enormna plata bi im smetala i u narednim godinama. Takodje nema govora ni o tome da je on najbolji igrac ovog tima, bez obzira sto je najefikasniji. Mnogi napredni statisticki pokazatelji govore o tome da u pitanju prosecan igrac, koji jeste koristan i uigran sa ostatkom tima, ali je placen kao najbolji u ligi. Memphis je pre par meseci zaposlio najcenjenijeg statisticara John Hollingera na vazno mesto u ‘upravi’ kluba, koji nije krio da nije bas ljubitelj ovog igraca, dok je GM Raptorsa Colangelo jos svojevremeno na draftu razmisljao da izabere Gay-a umesto Bargnanija , te je trejd imao dve vrlo zainteresovane strane, iako je prvenstveno finansijski faktor bio presudan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter