0
Košarka

Štimac nastavlja sa odličnim igrama

Objavljeno: 13.01.13 u 16:47

Vladimir Štimac Banvit

Košarkaši Banvita zabeležili su i 13. pobedu u prvenstvu pošto su pred svojim navijačima savladali Alijagu sa 94:79 (49:36), a najbolji pojedinac meča bio je srpski internacionalac Vladimir Štimac.

Posle neočekivano jakog otpora Alijage i problema u prvih nekoliko minuta, Banvit je preko Dejvisa i Bajramovića trojkama zaustavio nalet gostiju. Nakon „+11“ u prvih deset minuta, bilo je jasno da će Banvit zabeležiti i novu pobedu, ali Štimac nije želeo da ostane u proseku ostalih igrača, pa je ponovo demonstrirao kvalitet u nastavku.

Sa 14 poena i 6 skokova u prve tri četvrtine, Štimac je uz Kalina Džej Lukasa najviše doprineo ubedljivom vođstvu koje je išlo i na 20 poena razlike.

U poslednjoj četvrtini došlo je do opuštanja domaćih, a Štimac je u samom finišu ponovo izašao na parket i tako postao najefikasniji strelac sa 20 poena i čak 10 skokova uz jednu asistenciju.

Banvitu je ovaj rezultat doneo privremeno prvo mesto na tabeli, ali najveći ispit tek im predstoji – 27. januara igraće protiv Efesa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter