0
Košarka

Košarkašice Partizana na +54

Objavljeno: 12.01.13 u 20:34

zkk-partizan

Meč se igrao u novobeogradskoj Hali sportova, u okviru 16. kola regionalne lige posle kojeg su izabranice Marine Maljković sačuvale stoprocentni učinak i sada imaju 13 pobeda iz isto toliko odigranih utakmica.

Tribine su čini se bile popunjenije nego ikada, pošto su navijači Partizana došli u velikom broju kako bi napravili vrhunsku atmosferu, čestitali košarkašicama Novu godinu i poželeli im mnogo sreće u 2013.

‘Crno-bele’ ni u jednom trenutku nisu dozvolile da meč bude makar malo neizvestan. Sve dileme su razrešile već do poluvremena posle kojeg su vodile sa ubedljivih 45:17. Nakon nešto ujednačenije treće četvrtine, košarkašice Partizana su u poslednjem periodu igre ponovo „dodale gas“. pa su poslednjh deset minuta dobile sa 20 poena razlike – 31:11.

Posebno treba istaći fenomenalan procenat šuta za tri poena jer su ‘crno-bele’ pogodile 14 puta iz 27 pokušaja. Maljkovićeva je svim igračicama pružila priliku da igraju, što su najbolje iskoristile Nevena Jovanović sa 17 poena, Kristina Baltić sa 10 poena i 10 skokova, kao i Biljana Stanković koja je bila nepogrešiva u šutu (sedam poena), a uz to je imala i tri osvojene lopte i pet asistencija. Raduje i povratak Saše Čađo, kojoj je ovo bio prvi nastup posle dugog perioda oporavka od povrede. Ona je za 14 minuta uspela da upiše 11 poena.

Ekipa Partizan Galenike se ovom pobedom izjednačila sa vodećim Pečujom koji ima utakmicu više. ‘Crno-bele’ očekuje ponovo naporan tempo, jer će u kratkom vremenskom periodu gostovati prvo Radivoju Koraću narednog vikenda, a onda u sredu putuju u Mađarsku gde će igrati protiv Pečuja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter