0
Košarka

Žeravica i Divac na listi

Objavljeno: 08.01.13 u 12:45

Vlade Divac

Legende srpske košarke Vlade Divac i Ranko Žeravica nalaze sa na spisku kandidata za ulazak u Kuću slavnih u 2013. godini.

Pored Divca i Žeravice, na listi su Brazilac Oskar Šmid, Izraelac Miki Berkovic, Grk Nikos Galis, Litvanac Šarunas Marčuljonis, Australijanac Lindzi Gejz, Brazilac Togo Soareš, Rus Vladimir Kondrašin i Španac Manuel Sains.

Vlade Divac koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio dve titule prvaka sveta, tri titule prvaka Evrope i dve srebrne olimpijske medalje, igrao je u NBA ligi 16 godina, a nastupao je za Lejkerse, Hornetse i Kingse koji su njegov dres povukli iz upotrebe. Divac je i prošle godine bio kandidat za Kuću slavnih.

Ranko Žeravica je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je sedam medalja na velikim takmičenjima, od čega zlato na SP 1970. godine i zlato na Olimpijskim igrama 1980. godine.

Sa prostora bivše Jugoslavije u Kuću slavnih ranije su ušli Bora Stanković, Aleksandar Nikolić, Mirko Novosel, Krešimir Ćosić, Dražen Petrović i Dražen Dalipagić.

Imena novih članova Kuće slavnih u Springfildu biće saopštena u aprilu na završnom turniru NCAA lige u Atlanti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter