0
Košarka

Kralj dobio prsten

Objavljeno: 31.12.12 u 19:42

lebron dzejms

Po mnogima najbolji igrač današnjice Lebron Džejms je sa Majamijem osvojio prvi put u svojoj karijeri šampionski prsten. Vrelina iz Majamija spalila je u finalu Gromove iz Oklahome u 66. izdanju NBA lige. Početak NBA sezone je kasnio skoro dva meseca zbog lokauta, tako da su skoro sve utakmice odigrane u 2012. godini.

Najbolji timovi regularnog dela sezone bili su Čikago Bulsi u Istočnoj i San Antonio Sparsi u Zapadnoj konferenciji sa po 50 pobeda i 16 poraza, što im je omogućilo prednost domaćeg terena u plej ofu, ali im to i nije donelo neku prednost. Čikago je razočarao već na startu plej ofa pošto je poražen od Filadelfije sa 4:2. Na zapadu je u plej ofu dominirala ekipa Oklahome koja je prvo počistila Dalas sa 4:0, a onda i Lejkerse koje je predvodio Kobi Brajant sa 4:1. U finalima konferencija su slavili Majami Hit nad Boston Seltiksima u poslednjem meču serije, dok je u Zapadnoj konferenciji t rijumfovala Oklahoma predvođena fantastičnim Kevinom Durentom nad San Antoniom od 4:2. Oklahoma je povela u finalnoj seriji, ali je onda na scenu stupio Lebron Džejms sa drugarima i sa četiri uzastopne pobede podigao pehar namenjen šampionu NBA lige. Sjajni Džejms je u poslednjoj utakmici finalne serije zabeležio tripl dabl sa 26 poena, 11 skokova i 13 asistencija i tako opravdao titulu najkorisnijeg igrača finalne serije.

Nova sezona počela je na vreme, a mnogi timovi gaje šampiosnke ambicije. Majami Hit želi da odbrani titulu i za sada im dobro ide iako u poslednje vreme nebriljiraju. Odlične rezultate prave košarkaši Los Anđeles Klipersa koji su uspeli da zabeleže 17 uzastopnih pobeda, a serija i dalje traje. Oklahoma Siti na čelu sa Kevinom Durentom traži način da se osveti Majamiju za poraz u finalu prošle sezone. Velike ambicije na  zapadu imaju i San Antonio, Memfis i Golden Stejt, dok se na Istoku uz Majami i Njujork izdvojila i Atlanta. Fenomenalne partije u dresu Minesote pruža Nikola Peković koji je skoro u svakoj utakmici najefikasniji u svom timu.

Sezona je tek na pola, u aprilu startuje plej of, a onda ćemo i saznati ko ima najveće šanse za osvajanje titule. Da li će Lebron osvojiti drugi prsten zaredom ili će to biti Kevin Durent, a možda i neko treći.

Do tada podsetite se kako je izgledala finalna serija između Majami Hita i Oklahome Siti Tandera

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter