0
Košarka

Košarkašice Srbije na mini pripremama

Objavljeno: 24.12.12 u 17:08

Srbija kosarka zene

Najbolje košarkašice Srbije poslednje dane 2012. godine provešće zajedno što će im biti prva akcija u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sledeće godine.

Selektorka Marina Maljković pozvala je 16 košarkašica koje će od 26. do 28. decembra biti smeštene u hotelu „Tulip Inn“, a trenirati u Hali Sportova u Beogradu, dok će u petak u Kragujevcu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije prve ženske lige Srbije i regionalne MŽRK u okviru Memorijala „Gordana Bogojević Kovačević„.

„Poučeni dobrim iskustvom od prošle godine ponovo smo zakazali okupljanje pred novogodišnje praznike, iako se ne radi o terminu FIBA. Želimo da se grupa još više zbliži, da se igračice koje nisu igrale u kvalifikacijama ili koje debituju upoznaju sa sistemom i načinom rada u reprezentaciji. Na spisku je nekoliko košarkašica iz mlađih selekcija i onih koje želim da proverim, kako bi bilo što manje dilema pred zvanični početak priprema za Evropsko prvenstvo sledeće godine“, istakla je Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije i dodala:

„Sve igračice jedva čekaju da dođu na pripreme, a posebna im je čast što će igrati utakmicu u čast pokojne Gordane Bogojević u Kragujevcu. Iako se radi o revijalnoj utakmici, pristupićemo joj maksimalno ozbiljno i pokušati da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku“, zaključila je selektorka naše reprezentacije.

Na spisku pozvanih košarkašica su Dajana Butulija, Ivana Brajković, Jelena Milovanović, Kristina Baltić, Maja Škorić, Maja Vučurović, Marina Mandić, Milica Dabović, Milica Ivanović, Nevena Jovanović, Sanja Orozović, Saša Čađo, Snežana Čolić, Tamara Radočaj, Tijana Ajduković i Ines Ajanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter