0
Košarka

Nadam se ponovnoj saradnji sa Pešićem

Objavljeno: 20.12.12 u 10:35

Petar Popovic

„Uvek može bolje, pogotovo jer smo pokvarili utisak sa nekoliko vezanih poraza. Od početka sezone smo imali dosta problema sa povredama, pri tome, sve do pre dve nedelje nismo uspeli da pronađemo pravo rešenje za igrača na poziciji 4. Tako da smo praktično sve vreme u fazi uigravanja. Kako vreme bude odmicalo, igraćemo bolje, a i svakako da je kvalitet tima daleko iznad šeste pozicije koju trenutno zauzimamo u Bundesligi“, rekao je Popović.

Učesnik Olimpijskih igara u Atini 2004. godine ističe da su svi ti problemi, uz nedostatak sportske sreće, uticali da ekipa ne ostvari plasman u drugu fazu Evrokupa.

„Evrokup je bio pravo razočaranje za nas, pogotovo što smo dve utakmice izgubili posle produžetaka, a takođe nismo uspeli da odigramo nijednu utakmicu kompletni zbog razloga koje sam već spomenuo“, kaže Popović.

Sa druge strane, srpski košarkaš je izrazio veliko zadovoljstvo uslovima za igranje u Nemačkoj.

„Prijatno sam se iznenadio uslovima u Nemačkoj i svakako da pariraju najjačim timovima u Evropi. Artland Dragons, iako su malo poznata ekipa kod nas, imaju NBA uslove za rad, tri potpuno nove sale za trening sa svim pratećim sadržajima i potpuno organizovanom medicinskom negom, plus novu arenu za utakmice, za 3.500 gledalaca. Kada se ima u vidu da je ovo mesto sa 11.000 stanovnika, a sve utakmice su nekoliko kola unapred rasprodate, vidite koliko su zaljubljeni u košarku“, objasnio je Popović.

Ove sezone, Nemačka će imati čak dva predstavnika u Top 16 Evrolige, Brose Baskets i berlinsku Albu i Popović smatra da to nije slučajno.

„Nemci iz godine u godinu dižu kvalitet košarke u svim segmentima, pa je samim tim i normalno da dolazi do rezultata. Vrlo su zadovolji, ali naravno da im je to samo temelj za veće uspehe“, ističe sprski košarkaš.

Popović je na televiziji gledao utakmicu Brose Baskets – Partizan i da smatra da je beogradski tim mogao da prođe dalje.

„Naravno, pratim sve naše klubove u Evropi i mislim da su ‘crno-beli’ i mogli i zaslužili da idu dalje, ali nisu imali neophodnu dozu sportske sreće koja je potrebna i za najmanje uspehe“, tvrdi Popović.

Kolonija srpskih košarkaša i trenera u Nemačkoj je sve vreća. Među poslednjima je stigao i Svetislav Pešić, sa kojim je Popović već sarađivao. 33-godišnji centar veruje da će se popularni Kari dobro snaći u Bajernu.

„Sa Karijem sam sarađivao prošle sezone i nadam se da ćemo barem još jednom. To je trener kod koga svaki igrač, bez obzira na iskustvo koje poseduje, može da nauči mnogo. Kada to kažem mislim i košarkaški i životno. Mislim da je Minhen dovođenjem Karija napravio pravi potez, jer ekipi sa takvom organizacijom nedostaju upravo takvi treneri za vrhunske rezultate“, objasnio je Popović.

Popović je prošle sezone bio član Crvene zvezde i smatra da njegov bivši tim, uprkos dobrim rezultatima, može još bolje.

„Naravno da pratim Zvezdu, prva ljubav zaborava nema. Na početku sezone situacija je bila slična kao i prošle godine, novi trener i dosta novih igrača. Bilo je potrebno vreme da se ekipa uigra i mislim da kako vreme bude prolazilo, tako će i Zvezda igrati sve sigurnije i bolje. Posebno mi je drago što postiže dobre rezultate u Evrokupu. To je važno i za srpsku košarku, kao i za armiju navijača koja godinama čeka na dobre rezultate voljenog kluba u svim takmičenjima“, zaključio je Popović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter