0
Evrokup

Poraz Zvezde u Pioniru

Objavljeno: 12.12.12 u 22:04

Zvezda Kahasol

Zvezda je uspela da rezultatski dobije tri četvrtine i da na kraju izgubi meč. U meču koji nije imao rezultatski imperativ za crveno bele Kahasol je odneo pobedu u solidno popunjenom Pioniru.

Zvezda je odigrala katastrofalnu prvu četvrtinu, loše poluvreme u odbrani i lošu celu utakmicu u napadu.

Domaći su prvu deonicu izgubili sa 12:25 a kako su igrali dobro su i prošli, činjenica da crveno beli nisu mogli da odbrane jedan pik end rol i da je odnos u assitencijama bio 9-0 za goste govori dovoljno. U tom periodu igre bivši igrač Zvezde Luka Bogdanović je ubacio čak 10 poena. Do kraja poluvremena Zvezdaši su kolko tolko poboljšali igru iz prve deonice i počeli da igraju egal sa rivalom.

Ipak video se nedostatak snage a možda i želje za pobedom u ovom meču. Braun i Savović su imali očajno veče, prvi nije mogao da zagradi koš i da odigra črvšću odbranu, dok je Savović odigrao najlošiji meč od kada je doveden. Elem Zvezda preko Katića i Skota smanjije prednost gostiju u trećoj deonici i čak uspeva i da postigne prvu trojku u 25 minutu meča( do tada je šut za tri bio 0/10)

Dokopala se Zvezda i triler završnice i -2 i pored očajnog napada tokom celog meča, ali je Savović bio ispod svakog nivoa, loše gradio koš ceo meč a u odlučujućim trenucima dao vezano dve lopte rivalu u ruke na svojoj polovini.

Moramo istaći da je suđenje bilo sve osim domaćinsko ali da je Zvezda igrala jako loše tako da i nije zaslužila pobedu u ovom meču.

Raško Katić je bio jedini na visini zadatka u timu Zvezde sa 14 poena (6-7 iz igre) i 5 skokova. Dok je kod gostiju najefikasniji bio Luka Bogdanović sa 16 poena i 6 skokova a Holand je dodao 14 koševa.

Ovo je drugi vezani poraz Crvene Zvezde koja mora da podigne nivo igre i zalaganja u najskorije vreme, pošto već u subotu igra derbi kola ABA lige protiv Radničkog.

U drugoj utakmici H grupe Orlean je kao gost pobedio Sasari sa 95:71 (26:25, 16:9, 27:21, 26.16).

Konačna tabela: Crvena zvezda 5-1, Kahasol 3-3, Orlean 2-4, Sasari 2-4.

Crvena zvezda će u drugoj fazi Evrokupa igrati u grupi sa ruskim Uniksom, turskim Galatasarajem i nemačkim Ulmom, a plasman u četvrtfinale izboriće dve najbolje ekipe.

Taj deo takmičenja na programu je od 9. januara do 20. februara.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter