0
Evrokup

Fantastični Štimac

Objavljeno: 28.11.12 u 21:29

Košarkaši Banvita pobedili su Azovmaš sa 95:88 posle produžetka u četvrtom kolu Evrokupa, a jedan od najboljih u turskom timu ponovo je bio Vladimir Štimac.

 

Banvit je na gostovanju ukrajinskom klubu došao do treće pobede u okviru D grupe, a Štimac je u tom trijumfu učestvovao sa 20 poena, deset skokova i dve asistencije za 23 minuta provedenih na terenu.

 

Srpski košarkaš je zahvaljujući tom učinku upisao 25 indeksnih poena za Banvit, u čijim redovima se istakao i Čak Dejvis sa 22 poena, devet skokova i pet asistencija. Isti broj poena kao Štimac zabeležio je i Kejlin Lukas, dok je u timu Azovmaša najbolji bio Lin Grir sa 28 poena. Miroslav Raduljica je ubacio 14 poena uz šest skokova, Tadija Dragićević 11 poena, a Ivan Paunić dva poena.

 

Odlična utakmica. Bilo je jako teško igrati protiv Azovmaša, ali na kraju smo pokazali pobednički karakter i istrajnost i uradili smo ono što je bilo najvažnije. Zahvaljujući ovoj pobedi sada smo za korak bliži plasmanu u Top 16 – istakao je Štimac.

 

Banvit je do pobede došao zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini, do kada su domaćini sigurno držali do vođstva. Tada je usledilo buđenje turskog tima, zahvaljujući kojem je izboren produžetak, a potom i trijumf.

 

U narednom kolu, Banvit sledeće srede dočekuje Valensiju, dok za vikend Štimca i saigrače očekuje meč sa Tofašom u okviru osmog kola turskog prvenstva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter