0
Košarka

Crno bele se nadaju čudu

Objavljeno: 28.11.12 u 13:41

Košarkašice Partizana Galenike u poslednjem šestom kolu G grupe FIBA Evrokupa ugostiće moskovski Dinamo.

Crno bele bi mogle da se plasiraju u narednu rundu takmičenja ukoliko pobede košarkašice Dinama, ali bi i u drugom meču Prag morao da izgubi od Basket Lendsa. Svaka druga opcija izabranice Marine Maljković bi isključila iz daljeg takmičenja.

„Posao kojim se bavimo nam ne dozvoljava ništa drugo nego da budemo optimisti i da verujemo u ono što radimo. Bez tih stvari ne bi bilo nikakvog smisla. Uprkos svim mogućim segmentima u kojima moskovski tim dominira, a to su finansije, iskustvo, organizacija, mi želimo da pobedimo, kako god to zvučalo, ako se uzmu u obzir gore navedene stvari. Mi smo optimisti, ali isto tako i svesni da se ovakve utakmice ne igraju samo sa entuzijazmom i velikom borbenošću, već da moramo da prikažemo i jedan pametan koncept“ istakla je Marina Maljković, trener Partizana.

Trener Partizana kaže da zadatak koji je pred njenim košarkašicama neće biti nimalo jednostavan pošto se sastaju sa jednom od najkvalitetnijih ekipa iz jedne od najjačih evropskih liga.

„Dinamo Moskva je doveo prave WNBA zvezde jer imaju ambiciju da sledeće godine igraju Evroligu. Posle Kristi Toliver, nedavno su doveli i Kristal Lenghorn. O tome koliko su jaki na svim pozicijama, govori i podatak da je Laura Harper, koja je u proseku ove sezone beležila ’dabl-dabl’ izgubila mesto u ekipi i u daljem toku sezone će igrati samo utakmice domaćeg šampionata“, zaključila je Maljkovićeva.

Duel Partizan Galenika – Dinamo igra se u četvrtak u novobeogradskoj Hali sportova od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter