0
Evrokup

Odbranom do drugog kruga

Objavljeno: 27.11.12 u 13:08

Zvezdu u sredu od 20.45 očekuje duel sa Dinamo Sasarijem. Biće to revanš pravog „revolveraškog“ okršaja od pre sedam dana u kome su ove dve ekipe zajedno postigle 220 poena i oborile nekoliko rekorda Evrokupa. Izabranici trenera Vlade Vukoičića su u tom meču, uz veliku podršku navijača slavili jako važnu pobedu (116:104) i tako došli na korak od plasmana u drugi krug.  

„Dinamo nastavlja sa dobrim igrama i pobedama u šampionatu Italije, i dalje je u krugu vodećih ekipa“ počeo je priču trener crveno-belih Vlada Vukoičić.

Dinamo Sasari je u poslednjem kolu Palakanestra savladao Vanoli Kremonu tesnim rezultatom 80:78, u neizvesnoj penal završnici. Ekipa trenera Romea Saketija odigrala je potpuno drugačiju utakmicu za razliku od one u Pioniru. To se najviše ogledalo u činjenici da su imali duplo više šuteva za dva nego za tri poena, a da je Torton ubacio „samo“ sedam poena za razliku od beogradskih 33.

„Ta njihova utakmica sa Kremonom ne mora da bude pokazatelj. Ipak, pažljivo ćemo analizarati taj meč i pokušaćemo da izvučemo pouke i utvrdimo koliko je defanzivna postavka Kremone uslovila takvu njihovu igru u napadu. Ono što već znamo je da Sasari u Evrokupu ima jednu pobedu iz jedinog meča koji su u dosadašnjem toku takmičenja igrali na svom terenu. Ukoliko žele da ostanu u trci za plasman u drugi krug, a siguran sam da žele, oni moraju da pobede. Iz tog razloga će sigurno biti motivisani i koncetrisani. Sa druge strane mi smo svesni da eventualnom pobedom overavamo prolazak u drugi krug, a to će značiti da nastavljamo seriju dobrih rezultata i dalji rad u dobrom raspoloženju“ objasnio je Vukoičić.

Na pitanje koji bi bio najefikasniji model igre protiv izrazito šuterske ekipe kakva je Dinamo Sasari, Vukoičić je rekao:

„Najbolji recept je da ne treba da igramo na veliki broj poena. To nisam želeo ni prošle sedmice u Beogradu, ali tako se desilo, a dobra je stvar što smo imali uspešan odgovor na takvu igru. Na Sardiniji moramo da igramo sa mnogo više kontakta, sa boljom odbranom i da češće prekidamo njihovu tranzicionu igru. Ne smemo da im dozvolimo lake poene iz tranzicije što je njihova glavna odlika, i nikako ne smemo da im dozvolimo otvorene šuteve za tri poena.“

Vukoičić je u značajnoj meri porpavio formu velikog broja igrača, a iz poslednjeg duela ABA lige sa Cibonom u Zagrebom zapaženim rolama istakli su Marko Simonović i Luka Mitrović, koji u dosadašnjem toku sezone nisu imali izraženiji učinak:

„Nikoga posebno ne bih izdvajao, ni pozitivnio ni negativno, jer mi smo tim. Da bi neko dobio priliku i odigrao dobro neko drugi mora da sedi na klupi. Sve to što se dešava je jedan deo planirane rotacije. Možda su neka imena u Zagrebu protiv Cibone iznenadila, ali ovo sezona je dugo. Nemoguće je da se dobar rezultat gradi i zasniva na petorici ili sedmorici igrača, ako svih 12 nisu u pogonu, onda nema sreće. Siguran sam da će od utakmice do utakmice neko drugi da iskoči, ali to je pravi put “ zaključio je Vukoičić priču za klupski sajt.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter