0
AdmiralBet ABA Liga

Potvrđena ostavka Maljkovića

Objavljeno: 20.11.12 u 18:52

Na konferenciji za novinare koja je prvobitno bila namenjena za najavu nadolazećih gostujućih utakmica Cedevite sa Milanom (četvrtak, 20:45h) i Partizanom (nedelja, 17:00h), Matej Mamić, sportski direktor Košarkaškog kluba Cedevita i službeno je potvrdio da je dosadašnji trener Božidar Maljković odlučio da podnese ostavku.

„Danas negde oko 11 sati nazvao me Ivo Nakić, menadžer trenera Maljkovića i saopštio mi da je trener odustao od daljnjeg angažmana u Cedeviti, što me neugodno iznenadilo jer iz dosadašnjih razgovora s trenerom nisam verovao da se to može dogoditi. Naravno da sam ga posle i nazvao i u razgovoru s njim video sam da jednostavno više nema snage ni želje da nastavi da vodi Cedevitu. Što se tiče daljnjeg vođenja kluba, Jakša Vulić je trener i on će u daljem periodu voditi klub. Naravno, dok ne sednemo i ne vidimo šta ćemo dalje da radimo“, izjavio je Mamić.

S obzirom da Cedevitu u Evroligi protiv Milana čeka ključna utakmica za eventualni prolazak u Top 16 fazu, a u nedelju će Cedevitaši u ABA ligi igrati s rivalom Partizanom, ova odluka trenera Maljkovića nije mogla doći u gore vreme.

„Ja sam strašno ljut. Zato što smatram da smo zbog korektnosti našeg odnosa trebali sesti i pokušati rešiti stvari. Ja ne kažem da bi ih uspeli rešiti, ali verujem da bi pokušao barem malo ublažiti njegove stavove. Tako da moram biti ljut, a pogotovo u trenutku kad nam je to došlo“, dodao je Mamić.

Sportski direktor Cedevite ujedno je potvrdio kako ne zna za nijedan sukob između trenera i Uprave kluba ili trenera i igrača. Novinari su ga ujedno pitali je li Maljkovićeva odluka eventualno mogla biti donešena i iz političkih razloga?

„Odbacujem svaku takvu mogućnost jer je trener izrazito apolitična osoba. On je čovek koji je stvarno dobro došao u svim krajevima ovdje.“

A što se tiče eventualne oštete?

„Realno, kad neto na takav način prekine saradnju sigurno da bi klub trebao imati obeštećenje i mi ćemo pokušati  da zaštitimo sva prava koja mi imamo. Naravno, koja nam proizlaze iz ugovora s trenerom“, zaključio je Mamić, koji zasad nije želeo da iznosi nikakva imena u vezi potencijalnih Maljkovićevih zamena.

Trener Jakša Vulić tako je ubačen u vatru. Iznenadno je postavljen na mesto prvog trenera pred dve vrlo teške i važne utakmice.

Brejsi Rajt je takođe komentarisao odlazak Maljkovića: „Tek sam saznao za odluku trenera. Iznenađen sam, ali to se u sportu događa. Pogotovo kad su u pitanju treneri. Uvek je najteži posao biti trener. Jedan dan si ovde, a drugi već nisi. Mi kao tim se sada moramo fokusirati i koncentristi na utakmice.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter