0
Košarka

Duda zadovoljan

Objavljeno: 18.11.12 u 21:36

Košarkaši Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji sledeće godine igraće u B grupi sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom, odlučeno je večeras na žrebu koji je održan u Postojnskoj jami.

Dušan Ivković, selektor reprezentacije Srbije, izneo je prve utiske posle žreba za Evropski šampionat u Sloveniji:

„Mislim da su grupe po kvalitetu prilično ujednačene. Međutim, nije toliko bitan sastav grupa u preeliminatornoj fazi. Za nas je najvažnije da budemo maksimalno spremni već za prvu utakmicu na Šampionatu, koju igramo sa Litvanijom, a zatim da od utakmice do utakmice, krčimo plasman u drugi krug.

Prvi cilj je da prođemo u drugu fazu takmičenja, a gledajući sastav grupe „A“ sa kojom se ukršta naša grupa, mislim da bi u drugoj fazi mogli ozbiljno da konkurišemo za plasman među prve četiri ekipe koje idu u četvrtfinale. Ukoliko uspemo u tome, jako je bitno da se tim dobro pripremi za četvrtfinale, jer bi nas uspeh u toj utakmici direktno odveo na sledeći Šampionat sveta. Ipak, gledajuću potencijalni sastav druge četvrtfinalne grupe, sa druge strane kostura, smatram da bi za reprezentaciju Srbije u Sloveniji veliki uspeh bio plasman koji obezbeđuje učešće na Svetskom šampionatu u Španiji 2014. Sve preko toga, predstavljalo bi vanserijski rezultat.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter