0
Košarka

Bruka Srbije u Talinu!

Krah Srpske košarke

Objavljeno: 08.09.12 u 20:55

Košarkaška reprezentacija Srbije je poražena je od Estonje u polupraznoj dvorani u Talinu.
Od ekipe koju smo pobedili u Novom Sadu sa 25 razlike, izgubili smo 87:81 (16:22, 25:21, 22:20, 25:18)
Naši su odbranu igrali očajno a u napadu forsirali trojke koje jednostavno nisu išle pa rezultat i ne iznenadjuje. Nenad Krstić imao je 20 poena i devet skokova, po 16 poena ubacili su Tepić i Teodosić uz katastrofalan šut za tri, a 11 Bjelica. Kod domaćina, Kangur je ubacio 19 poena, Arbet je 17, a Vene 15.
Za prolaz dalje sada moramo u utorak da pobedimo Izrael sa 13 i više koševa razlike a ako Estonija pobedi Island potrebno nam je i +19.

U prvoj četvrtini dosta propusta je bilo u odbrani. Svaki put kada Krstić izađe da pokrije šut iz daljine, vrlo loše zatvaramo prostor Estonci imaju ofanzivni skok. Vrlo dobar početak Bjelice sa dve trojke i Krstića na koga je išlo većina naših napada koji liče na nešto, a loš početak Savanovića i u odbrani i u napadu koga Duda vadi i ubacuje Mačvana. Estonci su u prvoj četvrtini radili ono što najbolje znaju pa su nam dali 4 trojke. Pred kraj prve četvrtine izlazi Krle a ulazi Štimac i mi počinjemo, već standardno, da ludujemo u napadu Prva četvrtina 16:22 za naše.

Drugu četvrtinu počinjemo kako smo završili prvu, serijom promašaja prvenstveno za 3 poena, to Estoncima mnogo bolje ide od ruke pa prave seriju 9:1 i lagano preuzimaju vođstvo. Duda mora opet da ubaci Krstića, lopta opet ide na njega i kreće i napad i odbrana kako treba. U igru ulazi Nedović, atraktivno zakucava uz faul i serijom 12-2 stižemo na +10, 43:33. Onda opet neshvatljiv pad, 2 trojke i nekoliko ofanzivnih skokova Estonije vraća ih u igru za to vreme mi u napadu glumimo Estonce i opet forsiramo tri poena tako da na odmor se odlazi sa 41:43 za Srbiju. Treba reći da Estonija na poluvremenu ima procenat šuta za tri poena 42%, 8/19.

Treću četvrtinu, iznenađenja li, počinjemo sa tri promašene trojke(Bjelica, Erceg i Savanović), odbrana deluje jako loše, u napadu Teo daje koš + faul ali sledeči napad baca loptu u aut. Estonci prelaze u vodjstvo 57:54 ali mi konačno dajemo trojku(Teodosić) za egal. Do kraja treće četvrtine nastavlja se rezultatska klackalica a mi poene primamo iz jednostavne igre Estonaca dva na dva i na kraju rezultat je nerešen 63:63.

Poslednju četvrtinu počinjemo ponovo promašenom trojkom(?!)sada Teodosića i potpuno bezidejnom igrom u napadu dok u odbrani uspemo da odbranimo svaki peti napad pa Estonci dolaze na +8. Kako igramo sve se vidi u jednom napadu kada imamo 2 ofanzivna skoka – promašujemo 2 trojke i Teodosić baca lob pas ka Krstiću u publiku. Greške u napadu se nastavljaju, Tepić izlazi sa loptom u aut a Estonci u sledećem napadu imaju koš faul uz tragičnu odbranu Tepića i idu na +10. Pokušavamo da se vratimo i nekako bacanjima Teodosića i Tepića stižemo na -6. Uspevamo i da odbranimo napad Krstićevom bananom, ali dok je gradio loptu Krstić pravi faul u napadu. Estonci u sledećem napadu imaju opet dve šanse(ofanzivni skok) ali ne uspevaju da urade ništa.
Pokušali su nešto još naši do kraja ali jednostavno odbrana kao da nije postojala na ovom meču do kraja meča skoro da ne možemo da odbranimo ni jedan napad.U napadu igramo haotično, Tepić pogadja trojku Teodosić promašuje dve. Na 11 sekundi do kraja, posle jednog pogodjenog slodobnog bacanja Tepića Estonija ima +4 i napad. Estonija lagano privodu utakmicu kraju 87:81.

Da li je ovo finalni udarac Srpskoj košarci i da li je vreme za korenite promene videćemo u utorak u Pioniru protiv Izraela.

Ali u svakom slučaju ovakav pristup igri naših košarkaša je jednostavno neprihvatljiv.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter