0
Košarka

U subotu u 19 časova Estonija-Srbija

Nemamo pravo na grešku

Objavljeno: 07.09.12 u 19:10

Košarkaška  reprezentacija Srbije će u subotu i utorak odigrati dve poslednje utakmice u kvalifikacijama za Eurobasket 2013, naš tim mora da pobedi u oba meča.

Pred put u Talin i utakmicu sa Estonijom selektor i igrači su dali izjave, evo šta je Duda rekao:

U tri dana nas očekuju dva jaka meča.  Estonija ima jak domaći teren i dva kola pre kraja imaju šansu da prođu dalje. Igraju atipičnu košarku, sa mnogo šuteva sa distance, ali nisu uvek precizni i zato moramo da igramo dobro pod košem i da zatvorimo šuteve iz svih uglova. Dobro smo se pripremili za taj meč i analizirali igru rivala

Savanović je izjavio: „Ubeđen sam da ćemo se izboriti sa svim problemima, a to što igramo pod pritiskom ne mora da bude loše za naš tim.

Nadamo se da će Savan početi malo i odbranu da igra.

Takodje su sa medijima još razgovarali Bjelica i Anđušić:

Očekuje nas veoma neugodno gostovanje. Iako smo ih savladali sa velikom razlikom u Novom Sadu u prvoj utakmici, taj rezultat nije bitan kada oni igraju kod kuće. Znamo da nas čeka teška utakmica. Moramo da pobedimo kako bismo igrali sledeće godine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Možda ne igramo onako kako navijači očekuju, ali ako pobedimo u naredna dva meča, siguran sam da će zaboraviti loše partije„, kazao je Bjelica.

Daćemo sve od sebe da ostvarimo te dve pobede. Očekuje nas težak put i težak meč. Moramo da igramo agresivno u odbrani ukoliko želimo da ih zaustavimo u šutevima za tri poena. Naredne dve utakmice su najvažnije u dosadašnjem delu sezone. Sigurno postoji neka vrsta pritiska, ali moramo da prebrodimo to ukoliko želimo da ostvarimo naš cilj da se plasiramo na EP sledeće godine„, rekao je Andjušić koji, moramo priznati, u utakmicama sa Crnom Gorom i Izraelom nije baš briljirao i promašio je dosta otvorenih šuteva za 3 poena.

Za Srbiju sutra u Talinu zbog povreda neće igrati Marko Kešelj i Ivan Paunić dok je Lučić već duže vreme povredjen.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter