0
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NBA: U najjačoj ligi sveta 108 stranca, Hrvati ispred nas, evo koga ima najviše…

Objavljeno: 22.10.19 u 18:41

NBA liga saopštila je koliko broj stranaca i iz koliko zemalja će ove sezone igrati u najjačoj ligi sveta. Srba za jedan više od lane.

Vole Amerikanci brojke, te su nam danas dali jednu lepu informaciju pred večerašnji početak sezone. Naime, ove godine će u NBA ligi igrati 108 stranih košarkaša iz 38 različitih zemalja.

Naravno, po broju internacionalaca vodi Kanada sa 16 igrača. To su između ostalih Tristan Tompson (Klivlend), Džamal Marej (Denver), Endru Vigins (Minesota) i Ar Džej Beret, a zanimljivo da šampion Toronto (jedini tim iz Kanade, od gašenja Vankuvera) ima samo jednog domaćeg državljanina. Posle Kanade sa devet stanaca sledi Australija, dok Francuska ima sedam.

Hrvatska je na primer ispred Srbije sa sedam igrača u NBA ligi, dok je Srba šest. Našu zemlju predstavljaće Nikola Jokić (Denver), Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica (Sakramento), Boban Marjanović (Dalas), Marko Gudurić (Memfis) i Alen Smailagić (Golden Stejt).

Kada je reč o timovima koji imaju najviše neameričkih igrača onda vodi Dalas sa čak sedam. Prva zvezde tima su Letonac Kristaps Prozingis i supertalentovani Slovenac srpskog porekla Luka Dončić. Tu je i naš predstavnik Boban Marjanović.

TABELA ZASTUPLJENOSTI PO ZEMLJAMA

16 – Kanada
9 – Australija
8 – Francuska
7 – Hrvatska
6 – Srbija
5 – Španija, Nemačka
4 – Turska, Brazil
3 – Slovenija, Italija, Letonija
2 – BiH, Litvanija, Grčka, Ukrajina, Švajcarska, DR Kongo, Kamerun, Južni Sudan, Bahami

Crna Gora je u grupi od 17 zemalja sa po jednim igračem u NBA ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter