3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda mts

KO POSLE TOMIĆA: Čović bi najradije Pešića, ali su za sada ova tri imena u igri…

Objavljeno: 22.10.19 u 17:10

Košarkaški klub Crvena zvezda definitivno je ostao bez trenera, jer je ugovor sa crveno-belima sporazumno raskinuo Milan Tomić.

Dva poraza u ABA ligi od Budućnosti i Krke, kao i bledo izdanje u ABA Superkupu koštali su Milana Tomića odlaska sa klupe Crvene zvezde. Sada je najvažnije pitanje među navijačima Crvene zvezde ko će ga zameniti. Nebojša Čović je istakao da bi najviše voleo da u četvrtak posle utakmice Crvena zvezda – Barselona Svetislav Pešić ostane u Beogradu, ali naravno to nije realno. U javnosti i među navijačima pominju se ova tri imena…

Crvenu zvezdu će protiv Barselone voditi pomoćnik Milana TomićaAndrija Gavrilović. Iskusni trener koji je radio u mnogim ekipa, ali nema iskustva samostalnog rada kao prvi trener. Bio je pomoćnik u Virtusu iz Bolonje, Unikahi, Uniksu i Himkiju. Nema sumnje da bi mu meč protvi možda najjačeg tima Evrope mogao biti priijemni za poverenje do kraja sezone.

Takođe, danas je Nebojša Čović istakao da nije nemoguće da na klupu sedne Vladimir Jovanović koji sa dosta uspeha vodi FMP. Tako bi se ponovo slučaj Dušana Alimpijevića kada se Crvena zvezda odlučila za mladog trenera.

– Videćemo, sve opcije su otvorene. Nismo računali da će se desiti sve ovo oko Milana Tomića, ali eto, to je sport – rekao je danas Čović na pitanje o Vladimiru Jovanoviću.

Ipak, ime o kome se već uveliko spekuliše i iza kog su veliki rezultati jeste Saša Obradović. Odlični trener radi u Monaku. Kandidat je za selektora Srbije, ali nije nemoguće da se ipak odluči za klub u kom je košarkaški odrastao i za koji navija. Čak i navijači misle da je Saša Obradović idealno rešenje.

Nož i pogača su u rukama uprave Crvene zvezde i predsednika Nebojše Čovića, nema sumnje da se sa odlukom neće žuriti, a to znači da novog trenera nećemo dobiti do utakmice sa Barselonom u četvrtak u 21 čas.

0
0

3 Komentara

  1. Hvala bogu da ovaj ode neverujem da moze da dodje neko koji moze da bude gori od Tomica, ali je mnogo izgubljeno sa njime bez obzira na rezultate koji su ostvareni
    igrom kvalitetnim pojedincima koji su igrali i koji igraju u CZ. I moramo se podsetiti da smo se svi kleli u velike potencijale Simanica, Radanova, Davidovca, Dobrica, Ristica, Jovanovoca, Neneadica…. da bi ih Tomic do nivoa ispod prosecnosti i jos mnogo toga sto Tomica karakterise kao veliki promasaj CZ koliko god to N.Covic ne zeli da potvrdi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne shvatate salu oko Pešića…Nema Čović veliki izbor a i sa timom je mnogo promašio i teško će sada biti. Obradović bi bio najbolje rešenje ali je čovek mnogo samostalan u radu. Dakle…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter