5
Evrokup

FOTO: KK Partizan/Twitter

EVROKUP: ‘Parni valjak’ zgazio Lokomotivu, Partizanova rapsodija u ‘Pioniru’

Objavljeno: 22.10.19 u 22:06

Košarkaši Partizana dočekali su u četvrtom kolu Evrokupa ekipu Lokomotive Kuban iz Krasnodara.

Partizan je dočekao favorizovanog rivala, ali i mnogo veći timovi padali su u ‘Pioniru’. Tako je bilo i večerac. Crno-beli uspeli su da dobiju Lokomotivu iz Krasnodara u 4. kolu Evrokupa i tako ostanu prvoplasirani u grupi. U paklenoj atmosferi Partizan nije mogao sebi da dozvoli ništa drugo osim da slavi rezultatom 80:71. U redovima Partizana najefikasniji bio je Rašon Tomas sa 16 poena, Mozli je postigao 11 poena, a deset Rade Zagorac. Kod Lokomotive 17 su postigli Deker i Kamings, a 15 je postigao Vilijams

Partizan je poveo košem Jankovića koji je postigao prvih pet poena za crno-bele.Igralo se tvrdo na početku meča, Partizan je do pet poena prednosti došao trojkom Ognjena Jaramaza nakon pet minuta igre, bilo je 10:5. Izabranici Andree Trinkijerija održavali su u prvoj četvrtini prednost od tri do pet poena, a najveća prednost iznosila je šest poena, upravo njome domaćin je zatvorio odličnu prvu četvrtinu i sa 24:18 Partizan je otišao na mali odmor.

Iskoristio je Partizan momentum na početku druge četvrtine i otišao je na osam poena prednosti, a Parahovski je nakon minuta igre u drugoj četvrtini dobio drugu ličnu grešku, a ubrzo je dobio i treću, te je Trinkijeri morao brzo da reaguje. Trojkom Stefana Birčevića Partizan je došao do prve dvocifrene prednosti u meču, a Luka Bjanki zatražio je minutu odmora. U narednom napadu Birčevič je odigrao dobru odbranu i naterao je Džonija O’ Brajanta na faul u napadu. Partizan je podigao timsku igru u odbrani u nastavku Lokomotiva je za pet minuta ‘ubacila’ samo pet poena. Sa dve vezane trojke Lokomotiva je spustila na 39:34. Pogodili su Vil Kamings i Mantas Kalnietis. Odlično prvo poluvreme Partizan je završio sa 41:35.

FOTO: KK Partizan/Twitter

Nervozno su timovi ušli u treću deonicu, po dva poena za dva minuta na obe strane, a gubili su lopte i jedni i drugi. Dobrom odbranom istakao se Mozli koji je iznudio nekoliko grešaka, a sa druge strane upisivao je skokove i u napadu i odbrani. Posle tri minuta Partizan je ispunio bonus ,a gosti su poenima Dekera došli do samo dva poena zaostatka. Poenima Sema Dekera posle dugo vremena Lokomotiva je došla do prednosti 48:47. Iskoristio je u narednom napadu Nikola Janković pik za dva plus jedan. Uspeli su da iskoriste gosti dobru odbranu i igru sa linije za slobodnih bacanja da dođu do šest poena prednosti. Markus Pejdž je kada je bilo najteže ‘povukao’ trojku i vratio momentum na stranu Partizana i serijom 5:0 Partizan se ekspresno vratio na poen zaostatka. U poslednju deonicu Lokomotiva ušla je uz poen prednosti 57:58

FOTO: KK Partizan/Twitter

U poslednjoj deonici nošen na krilima neverovatne podrške navijača Partizan je ubacio u ‘petu brzinu’ svoj ‘parni valjak’ i krenuo da gazi Lokomotivu. Otvorili su domaći četvrtu četvrtinu serijom 11:3, a kako je vreme na terenu odmicalo pesma navijača bila je sve glasnija, a u takvim uslovima nisu mogli da se bar za sada snađu gosti. Došli su domaći do plus devet, ali je Kamings pogodio floter uz faul i ponovo spustio crno-bele na samo šest poena.  Nakon naleta dobre igre ponovo je usledila mala kriza kod domaćina, te su se gosti ponovo vratili u meč i imali poen zaostatka. Tri minuta do kraja meča Tomas je polaganjem doneo Partizanu tri poena prednosti, a Kamings sa druge strane pravi grešku u koracima što je Pejdž u napadu iskoristio da Partizan ponovo ode na pet poena prednosti 76:71. Ponovo odličan Pejdž krade loptu, povukao je kontru i poslao  do Tomasa koji lakim poenima vraća Partizan na prednost od 7 poena sa kojom se lakše diše. Nastavila se rapsodija Partizana, odličnom odbranom i atraktivnom igrom u napadu. Partizan je sa 80:71 ušao u poslednji minut, a tim rezultatom meč je i završen. 

Partizan – Lokomotiva 80:71 (24:18; 17:17; 16:23; 23:13)

Patizan: Volden, Zagorac 10, Pejdž 7, Gordić 7, Parahuski, Jaramaz 10, Veličković, Birčević 9, Janković 9, Tomas 16, Pejners 1, Mozli 11.

Lokomotiva: Deker 17, Kamings 17, Motovilov 1, Apić 2, Kalneitis 7, Ivlev 2, Ilnitskij 1, Vilijams 15, Kulagin, Gerasimov, Martiuk, O’Brajant 9.

FOTO: KK Partizan 

0
0

5 Komentara

  1. Ovaj grobar pise Partizan zgazio Lokomotivu,, ja pomisli 20 koseva razlike i vise kad ono pisljivi 9 koseva razlike,, sta bi napisao da je kojim slučajem bilo 20 koseva razlike

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter