1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mornar/MEDIA Pro)

ABA LIGA: Partizan bez Trinkijerija nadigrao Mornar u Baru!

Objavljeno: 19.10.19 u 19:02

Košarkaši Partizana ostvarili su novi trijumf u seriji teških gostovanja, ovog puta na gostovanju u Baru protiv ekipe Mornara rezultatom 76:65.

Partizan je u Baru nastavio niz gostovanja ove sezone i ostvario novu pobedu. Možda crno-beli ne igraju ubedljivo ili atraktivno, ali beleže pobede. Jedini poraz za sada je onaj iz Kopra od Primorske.

Ova utakmica imala je nesvakidašnju uvertiru jer je treneru beogradskog tima Andrei Trinkijeriju pozlilo sat vremena pre početka meča i nije vodio ekipu. Umesto njega, to su sa klupe činili Vlado Šćepanović i Aleksandar Matović.

I osetilo se to u prvih nekoliko minuta meča, budući da je Mornar tada imao blagu prednost. Tačnije, imao ju je sve do finiša prvog poluvremena kada su crno-beli preokrenuli preko Ognjena Jaramaza i poveli sa pola koša razlike 33:32.

Od tada to vođstvo nisu ispuštali i blago su ga uvećali tako da su u trećoj deonici stigli do razlike koja se konstantno kretala između pet i sedam poena.

Domaćin je preko Džejkoba Pulena održavao prihvatljiv zaostatak, ali proradio je u tim momentima i šut Partizana, tako da je razlika samo uvećana.

Ključna je bila sekvenca na oko četiri minuta pre kraja, kada je Markus Pejdž probio tu granicu od šest poena viška trojkom za ‘plus devet’, a potom je Vil Mozli zakucao ‘alej-ap’ potezom, potom i Jaramaz za maksimalnih plus 12 – 73:61.

Najefikasniji igrač domaćih bio je Džejkob Pulen sa 16 poena, a dvocifren još je bio i Damir Markota sa 10 koševa.

U pobedničkom timu Ognjen Jaramaz je imao 17 poena, a Markus Pejdž 13, i obojica šut za tri poena 3/4.

MORNAR – PARTIZAN 65:76

Dvorana: Topolica u Baru;
Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Denis Hadžić.

Mornar: Pulen 16, Nidam 6, Šehović, Mugoša, Ros 2, Begić 2, Vujošević, Pavićević, Voler 6, Markota 10, Bjelica 9, Luković 14.

Partizan: Volden 8, Zagorac 8, Pejdž 13 (3/4 za tri), Gordić 5, Parahuski 2, Jaramaz 17 (3/4 za tri), Veličković, Birčević, Janković 9, Tomas 9 (9sk), Pejners, Mozli 5 (6sk).

FOTO: Mornar/MEDIA Pro

0
0

1 Komentara

  1. BRAVO ZA UPRAVU BRAVO ZA PARTIZAN. NEKA VIDE
    AMATERI IZ FKP KAKI SE
    VIDI TIM. DA, ZVEZDU FORSIRAJU, ALI MI KILAVI
    POMAZEMO U TO. SAVO
    ODKAZI. MI TRENERA NEMAMO.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter