7
Evroliga

EL: Drama u Tel Avivu, Zvezda pala posle produžetka i nije pokvarila Makabijevu rođendansku žurku!

Objavljeno: 17.10.19 u 22:40

U 3. kolu Evrolige Crvena zvezda je poražena od Makabija u Tel Avivu 84:69 (24:13, 15:17, 16:17, 12:20, 17:2) i sada ima skor od jedne pobede i dva poraza.

Od drugog minuta pa sve do pred kraj poslednje četvrtine Makabi je vodio dest plus koševa protiv Crvene zvezde, a oslabljena četa Milana Tomića se bez pomoći Gista (verovatno povreda) i isključenog Fajea izborila za produžetak. Nažalost, u njemu nije imala snage za iznenađenje…

Meč u Tel Avivu kasnio je sa početkom skoro 15 minuta zbog 80. rođendana prvog čoveka Makabija Šimona Mizrahija kom je poklon doneo prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu. To kao da je uspavalo četu Milana Tomića, Makabi je preko Voltersa, Bleka i Kaspija stigao do velikih 17:2. Seriji ‘ponosa Izraela’ prethodilo je promašeno zakucavanje Lorenca Brauna pri rezultatu 2:0 za domaćina i povreda Amerikanca posle udarca od Kaspija u glavu. Morao je plejmejker Crvene zvezde u svlačionicu da mu se ukaže pomoć.

Crvena zvezda se vratila u igru pred kraj prve četvrtine zahvaljujući Perperogluu. Grk je jedini bio raspoložen, te je u jednom trenutku imao više poena nego ostatak tima. Crvena zvezda je do poluvremena uspela da se spusti na ispod deset poena minusa – 39:30. Perperoglu je prvo poluvreme završio sa 14 poena.

Drugo poluvreme je ‘ponos Izraela’ otvorio serijom 4:0 poenima Kaspija i Voltersa. Dugo je Makabi imao 14 poena prednosti, a onda je usledi serija Crvene zvezde 8:0 od čega je 4:0 napravio sjajni Perperoglu trojkom uz faul za 47:41. Nažalost, domaćin je uzvratio trojkom. Crvena zvezda je ponovo prišla na ‘minus sedam’ uz tri bacanja Berona. U poslednjih deset minuta Makabi je ušao rezultatom 55:47. Crvena zvezda je dobila drugu i treću četvrtinu.

Makabi je i poslednju četvrtinu krenuo serijom 6:0 i odlepio se na ‘plus 14’ – 61:47. Crvena zvezda je minus ispod deset spustila posle dve trojke Čovića, što je bila najava za veliki ‘come back’. Junak povratka Crvene zvezde bio je Dobrić koji je ubacio četiri poena posle skoka u napadu. Crveno-beli su preko Odža 1:25 do kraja izjednačili na 67:67. Do kraja nismo videli koš, a prava žal je ostala posle sjajne asistencije Čovića za Berona koji je šest sekundi pre kraja promašio čist šut za tri poena. Meč je otišao u produžetak.

A, onda se igra Crvene zvezde raspala. Vilbekin je uzeo loptu u svoje ruke i rešio pitanje pobednika. Turčin je ubacio devet poena, a Makabi je otišao do nestvarnih 15 poena razlike. Na kraju 84:69 za ‘ponos Izraela’. Crvena zvezda je u dodatnih pet minuta postigla svega jedan koš, a primila 17.

Makabi je do pobede vodio Vilbekin sa 16 poena od kojih je devet ubacio u produžetku. Pratili su ga Kaspi i Volters sa 15 poena. Kod Zvezde je Perperoglu ubacio 18 poena, dok je još samo Dobrić bio dvocifren sa deset koševa.

MAKABI TEL AVIV – CRVENA ZVEZDA 84:69 (39:30)

Arena: Menora Mivtačima.
Sudije: Rižik, Viklicki i Isguder.

MAKABI: Brajant 2, Vilbekin 16, Ejsi 2, Hanter 6, Kaspi 15, Avdija 2, Dorsi 3, Dibartolomeo 2, Volters 15, Koen, Blek 11, Zusman 6.
CRVENA ZVEZDA: D. Braun, Čović 6, L. Braun, Perperoglu 18, Davidovac 7, Lazić 2, Faje 7, Beron 8, Dobrić 10, Gist 2, Dženkins 6, Odžo 3.

 

FOTO: Euroleague/Twitter

 

0
0

7 Komentara

  1. Raspadnuto mi izgledamo od pocetka sezone…Odzo kramp u ruke i da honorarno gradi auto puteve po Srbiji,a i velika vecina pojacanja za njim..Tomicu i dalje pretuzno izgledamoo…bez ozbiljne akcije, bez ikaakvog smisla igra je bez ideje vrt,vrti,vrti i ko sta uradi.Najtuznije od svega bi bilo da je tuzni Bili pogodio i ti ponovo postao „veliki“ trener…

    0
    0
    Odgovori
  2. kolike su opljackane pare utucene u vestacku tvorevinu FMP-kkcz (drzavni projekat) … za sramotu od igre koju igraju !? sumnja opravdana stoji i u utakmici sa turcima … ONI ce sve i sa svakim ako mogu dogovoriti i to dobro narodnim parama platiti … kosarkaske utakmice koje ONI igraju na sve lici sem na kosarku, kosarku koja se igra u regionu i evropi.

    0
    0
    Odgovori
    • uzeli su i moje pare, i rado sam im dao. i dalje cu ih kititi i darovati. bolje beogradski klub nego zagrebacki sa privremenim boravkom u srbiji. pa nek gube svaku sa 30 razlike, samo da nema ekipe koja ima dve drzavne firme kao sponzora na dresu. da da pricamo jos jednom o drzavnom projektu.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter