0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

EVROKUP: Kada je teško, Gordić! Partizanu prva pobeda u Viljnusu!

Objavljeno: 15.10.19 u 19:54

Partizan je gostovao ‘starom dužniku’ Ritasu u Viljnusu u okviru trećeg kola Evrokupa

Košarkaši Partizana nisu na najbolji način otvorili meč. Igrao se egal u prvoj četvrtini i većem delu druge deonice. Ipak, uspeo je Partizan da se do poluvremena odvoji, ali je utakmica na kraju rešena u poslednjim minutima u kojima je Partizan slavio sa 61:66.  U redovima Ritasa najefikasniji bio je Bendžius sa 15, isto toliko imao je i Kruz. U Partizanu je Pejdž ubacio 17, poen manje ubacio je Gordić, a Mozli je ubacio 11.

Na početku meča forsirali su domaći igru u tranziciji i brzim tempom napadali su koš Partizana. Domaći su meč otvorili serijom 5:0. U nastavku je Ritas došao do 16:9 nakon trojke Haloveja. Košarkaši Partizana u završnici prve četvrtine dobrom odbranom zaigrali su znatno angažovanije, a Gordić je probudio crno-bele koji su do kraja četvrtine došli na poen zaostatka, a tim rezultatom je i završena prva četvrtina 18:17.

FOTO: KK partizan

Mindaugas je u drugoj četvrtini pogodio trojku za domaćina, a sa druge strane Gordić je održavao Partizan u prihvatljivom zaostatku. Crno-beli su došli do izjednačenja 21:21 nakon tri minuta igre u drugom periodu. Bendžius i Tako Kruz su održavali prednost domaćina. Nakon šest minuta nezadovoljan sudijskom odlukom nakon duela ispod koša Trinkijeri je dobio tehničku grešku, a Kartal je poslao Ritas na liniju za slobodna bacanja. Održavao je Ritas prednost od tri do pet poena u nastavku, nisu uspeli da prelome crno-beli.

FOTO: KK Partizan

Tako je bilo sve do osmog minuta druge deonice. Polovičan je bio Zagorac sa linije za slobodna bacanja, skok je iskoristio Volden izgradio je poziciju za tri i drugom trojkom u meču Partizanu je prvi put doneo vođstvo od 30:31. Potom je upisao trojku i Pejdž i Partizan na kraju deonice odlazi uz prednost 34:30. Veliku zaslugu za preokret imao je odličan skok crno-belih u drugoj deonici.

FOTO: KK Partizan

Partizan je brzo otišao do 37:30, nakon nove trojke Markusa Pejdža,a onda je usledio period od skoro pet minuta bez poena crno-belih ‘Post’ je razbio Nikola Janković sa dva poena. Trojkom Birčevića Partizan je otišao na 44:37, što je do tog trenutka bila i najveća prednost gostiju. Odgovorio je nedugo zatim Holovej trojkom za Ritas. U završnici deonice vratili su se u potpunosti gosti. Evaldas je pogodio za dva, a potom i Emantas za tri, na semaforu je bilo 48:48. Gordić je šutirao preko Bendžijusa Partizan je na kraju treće deonice otišao sa 48:50 na svom kontu

FOTO: KK partizan

Zagorac je prvim poenima za Partizan krenuo u četvrtu četvrtinu. U nastavku je viđena tvrda igra na obe strane, a u poslednja tri minuta ušlo se u egal. Taman su se vratili u igru igrači Ritasa i prišli na dva poena zaostatka, Gordić je ponovo preuzeo ulogu lidera i Partizanu vratio psihološku prednost. Kajris je imao priliku da izjednači na minut do kraja, ali je lopta izašla iz koša. Imao je Zagorac loptu za odlazak na četiri poena, ali je dobar u skoku bio Pako Kruz. Pejdž je sa linije za slobodna bacanja bio polovičan, a sa druge strane Ritas nije bio uspešan, Pejdž je ponovo na liniji, a ovog puta bio je uspešan.  Partizan je na kraju slavio sa 61:66. Crno-beli su upisali prvu pobedu nad Ritasom u ‘Simens Areni’. 

Ritas – Partizan 61:66 (18:17; 12:17; 18:16; 11;14)

Ritas: Sirvidis 2, Buckauskis, Giedraitis, Halovej 5, Kruz 15, Ekodas 2, Girdziunas 3, Blažević 4, Bendzius 15, Kajris 10, Bairstow 5, Bukevičius

Partizan: Volden 7, Zagorac 7, Pejdž 17, Gordić 13, Parahuski, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević 5, Pejners 2, Mozli 11.

 

FOTO: KK partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter