0
Evrokup

FOTO: KSS

ĐORĐEVIĆ OTVORIO DUŠU: Iz ovog razloga je napustio reprezentaciju!

Objavljeno: 15.10.19 u 17:24

Navijači u Srbiji bili su pomalo zatečeni odlukom Aleksandra Saše Đorševića da napusti klupu srbije.

Đorđević je trenutno za kormilom Virtusa iz Bolonje, a za ‘TuttoSport‘ govorio je o razlogu za odlazak sa klupe Srbije, kao i zbog čega se odlučio da dovede dvojicu srpskih plejmejkera u italijanski tim.

Želeo sam da svu svoju energiju koncentrišem na projekat Virtusa. Reč je o ozbiljnom zadatku za koji je potreban veliki trud. Nacionalna selekcija, dupli angažman su mi oduzimali energiju jer sam po prirodi autokritičan i zahtevan prema sebi samom. Bio sam dugo selektor, smatrao sam da je vreme za promenu. Bilo mi je jako teško da donesem tu odluku – istakao je Đorđević.

Govorio je ‘Sale nacionale’ i o razlogu zbog čega je Bolonja angažovala dvojicu plejmejkera Stefana Markovića i Miloša Teodosića.

– Oni su lideri, imali su tu ulogu i u reprezentaciji. Moraju da prenesu duh nesebičnost na druge igrače, želeo sam da nametnu da ‘mi’ bude ispred ‘ja’. Kada sam preuzeo Virtus tim je pravio prosečno 1 asistencija, a u finalu LIge šampiona smo pobedili upisavši 26 asistencija – navodi Đorđević.

Đorđević je govorio o planovima koji uključuju borbu za titulu u Italiji.

– Moja ideja je da sport najbolje predstavlja sebe na terenu kroz svoje najveće šampione. To smo videli u fudbalu kada je Juve angažovao Ronalda. Njegov dolazak je digao nivo i ambicije, ne samo Juventusa, već i njegovih rivala. Zato sam insistirao da dovedemo velike igrače. Bolonja, kao grad, živi svakodnevno košarku i ima potrebu da se veže emotivno za velike igrače i zato moramo da ciljamo najbolje igreče koji su na raspolaganju – rekao je Đorđević.

FOTO: KSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter