0
Evrokup

FOTO: Igokea - Nenad Vuruna/ABA Liga

TRINKIJERI LITVANCIMA: Ukucajte na Guglu – ‘Kako izgleda centar u košarci’

Objavljeno: 15.10.19 u 15:08

Trener Partizana na interesantan način govorio je o centru crno-belih Artjomu Parahuskom.

Gorostasna ‘petica’ je prošle sezone igrala za Ritas i košem u poslednjoj sekundi u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ izbacila Partizan iz Evrokupa, a danas će igrati za ‘parni valjak’ protiv bivšeg kluba u Viljnusu.

Zbog toga je litvanske medije najviše zanimalo kako se Parahuski uklopio u tim crno-belih.

– Mora bolje, što je normalno jer je novajlija. Ogroman je košarkaš, tako da najpre moramo da vodimo računa o njegovoj fizičkoj spremi. Različito je uvesti u formu centra koji ima 80 kilograma i onog koji je težak 130 kilograma. Odigrao je dobro protiv Tofaša, ali je ostatak tima igrao bedno. Ne možemo da kažemo da deluje lošije od drugih, ali svakako očekujem kvalitetnije njegove partije, već protiv Ritasa – rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak se i malo našalio kada je dobio pitanje u kakvoj ulozi očekuje Parahuskog.

– Najviše mu odgovara da bude centar. Mislite da bi trebalo da ga probam na krilu? Njegov posao je da čuva reket, hvata lopte, postiže poene, pravi blokove, igra pik end rol. Uostalom, ukucajte na Guglu: ‘kako izgleda centar u košarci’ i sve će vam biti jasno – zaključio je Trinkijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter