11
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: PRINTSCREEN

NEBOJŠA ČOVIĆ: To što je Crna Gora uradila Terziću je podmuklo! Evo šta rade mladom Vukoviću

Objavljeno: 13.10.19 u 10:32

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio o odnosima Srbije i Crne Gore kroz sport, ali i dešavanjima sa aerodroma u Tivtu gde je zabranjen ulaz u zemlju generalnom direktoru FK Crvena zvezda, Zvezdanu Terziću.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u ‘Jutarnjem programu’ TV Prva i govorio je o sve lošijim odnosima između Srbije i Crne Gore koji se provlače najviše kroz sport.

– Naš region ima to opterećenje, pitali ste me oko gospodina Terzića, Crna Gora od 2006. godine ima definisanje svog identiteta preko sporta. Kada vaterpolo igraju Primoac iz Kotora i Jadran iz Herceg Novog imate sport kroz elemente nacionalne opredeljenosti. Za Primorac navijaju Crnogorci, a za Jadran navijaju Srbin. Onda imate DPS koji je 30 godina na vlasti i koristi sport za identifikaciju države, što i neki drugi rade. Kod Terzića se ne radi o politici, niti bilo čemu drugom, već klasičnoj osveti. Crnogorski predstavnici kada neko neće da igra za Crnu Goru i ne želi da igra protiv tzv države Kosovo, onda oni kažu da je to izdaja. A kada rukometašice iz Srbije igraju za Crnu Goru, onda ništa ne kažu. Imate primer mladog košarkaša Vukovića koji se odlučio da igra za Crvenu zvezdu i sa celom porodicom, jer ima 15 godina, odlučio da igra za Srbiju, onda koriste određene administrativne zabrane, ne daju mu papire. To su dvostruki standardi. Kod Terzića se radi o osveti i to je podmuklo urađeno. To ide ka Zvezdi koja se doživljava kao simbol srpstva, što je apsolutno tačno – rekao je predsednik KK Crvena zvezda gostujući na ‘Prvoj’.

On se kasnije osvrnuo i na dešavanja tokom finalne serije ABA lige koja raspalila rat na relaciji Budućnost – Crvena zvezda.

– Prvi put u životu sam video da naše igrače svakog pojedinačno pljuju ljudi iz partera i VIP mesta pored terena. To su sve javne ličnosti iz političkog ili bezbednosnog miljea Crne Gore. Sve to je gledao predsednik države, valjda je to način da mu se dokažu i da napreduju. Šta su očekivali posle te treće utakmice? Da će ih u Beogradu dočekati sa cvećem? To više neće moći tako – istakao je Čović.

0
0

11 Komentara

  1. Fahrudin Omerović,Isa Sadriju,Bajro Župić,Mustafa Hatunić,Admir Smajić, Dževad Prekazi,Kujtim Šalja,Damir Čakar,Izet Sarajlić,Fadilj Vokri,Rahim Beširović, hoćete sad franjevce da vam pominjem,mala je reč za vas da ste DUPLJACI,SMRDONJE….

    0
    0
    Odgovori
  2. Tako se to radi sa kriminalcima, mali covece. I tebi ce zabraniti ulazak u Crnu Goru, jer si isti kao i terzic. Dobro znas da vas obadvojicu na slobodi drzi samo ova vlast. Kada se promeni…

    0
    0
    Odgovori
    • Alo glodari to vas ne dotatice vi ste franjevci a vi se lizete sa milom a imali ste i vi vokrija prekazija salju i ostale srbe prave sumadince i ne serite.vise

      0
      0
      Odgovori
    • Grobar nekom nabraja „nesrbe“ u ekipi??? Pa vise albanaca je igralo u Partizanu nego u FK Pristina… Reprezentativci NDH, cije slike danas, u vreme interneta, lako mozete da nadjete kako 1942. pozdravljaju ispruzenom rukom (fasisticki pozdrav) su igrali za fk partizai…. I vi nekom nabrajate u 75 god dugoj istoriji tri igraca ukupno??? hahahahaha

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter