1
AdmiralBet ABA Liga

FLEŠ SA DORĆOLA: Sila je novi centar Dinamika

Objavljeno: 25.09.19 u 11:30

Košarkaški klub Dinamik je dobio novo pojačanje. Reč je o centru rođenom u Njujorku.

Novi centar tima je Ibrahim Sila (Ibrahim Sylla), 203 cm visoki centar rođen u Njujorku. Ibrahim je iz rodnog Harlema prešao u Denver, u ekipu Northern Colorado Bears, a prošle sezone je nastupao za koledž tim North Carolina A&T. Svoje prve korake u evropskoj košarci 24-godišnji Ibrahim će napraviti u beogradskom Dinamiku, nastupajući u ABA2 i KLS ligama.

Trener Dinamika Miro Alilović je novoj „petici“ dao šansu u jučerašnjoj pripremnoj utakmici protiv ekipe Tamiša, gde je Ibrahim za 18 minuta na parketu zabeležio 5 poena, 2 asistencije, 3 ukradene lopte, 5 skokova i 3 blokade, dok je Dinamik zabeležio pobedu rezultatom 68:56.

Novi „Dorćolac“ je prilikom potpisivanja ugovora izjavio

– Prvi utisci o klubu su jako pozitivni, moji novi saigrači su super momci, kao i svi treneri – od glavnog do kondicionog. U pitanju je jako mlada ekipa koja će vremenom sve više napredovati. Malo sam stariji od većine momaka koji su već tu, ali u prvoj pripremnoj utakmici sam se uverio u njihov ogroman potencijal i predanost radu i treningu. Jako sam uzbuđen i jedva čekam da vidim šta sve možemo zajedno da postignemo tokom sezone koja je pred nama. Sa obzirom da je ovo moja prva sezona u evropskoj košarci, nisam znao šta tačno da očekujem, ali sada vidim da ću morati mnogo da radim i treniram, što me raduje – rekao je Sila.

Dinamik će prvu utakmicu ove sezone igrati u ABA2 ligi na gostovanju u Splitu, 2. oktobra.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter