0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: HOTSPORT

BERON: Tražiću savete od novajlija! Evo šta je bek crveno-belih rekao o životu u Beogradu!

Objavljeno: 22.09.19 u 16:08

Košarkaši Crvene zvezde održali su danas dan otvorenih vrata za predstavnike medija u ‘Štark Areni’

Predstavnici sedme sile mogli da razgovaraju sa košarkašima, ali i da se bliže upoznaju sa novom opremom koju će crveno-beli nositi naredne sezone.

Imali su košarkaši Zvezde uspešne pripreme, dva puta je pao Olimpijakos, što sigurno podgreva apetite crveno-belih. Evo kako na to gleda Bili Beron.

Bilo je dobro, ti rezultati ne znače ništa. Iako smo pobedili nismo sve odradili kako treba. Predsezona upravo služi tome da ispravimo ono što radimo pogrešno. Moramo da sagledamo širu sliku, bitniju od pobeda i poraza, jer imamo neke više ciljeve ispred nas – rekao je Bili Beron.

FOTO: HOTSPORT

Bek crveno-belih govorio je i o pridošlim novajlijama.

– Oni su iskusni dugo su igrali u Evropi. Lično ću tražiti savete od njih, pošto su dugo u Evropi. Imamo dugu sezonu ispred nas, ali će nam pomoći momci koji već prošli kroz sve to, koji su bili u plej-ofu Evrolige – ističe Bili.

Beron je potom govorio o ABA Superkupu koji će se održati u Zagrebu.

– Svi će želeti da nas pobede, imamo metu na leđima. Igraćemo čvrstvo, sve polazi iz odbrane. Iskoristićemo to da se pripremimo za nastavak sezone, iako je to kup koji nema preveliko značenje, potrudićemo se da ga osvojimo – rekao je Beron.

U nastavku je otkrio čemu se nada u Evroligi.

Teško je reći koliko možemo. Svako svakoga može da pobedi. Moramo svaku utakmicu ozbiljno da shvatimo bez obzira protiv koga igramo. Ono što mogu da kažem igraćemo čvrstvo, trudićemo se da pogađamo šuteve, ali sve polazi iz odbrane – ističe on.

FOTO: HOTSPORT

Beron je poredio tim iz ove sezone sa onim iz prethodne.

– Imamo veću rotaciju, veći izbor igrača. Mislim da smo prošle sezone igrali dobro kao tim, to je nešto što pokušavamo da ponovimo. Ukoliko budemo dobro igrali kao tim bićemo uspešni. Igraću istu rolu kao prošle sezone, neću raditi ništa drugačije, agresivno u odbrani i napadu, pokušati da pogodim prave šuteve. Imamo veći izbor igrača koji mogu da povuku kada je najpotrebnije. Čarls (Dženkins prim. aut.) je pogađao važne šuteve tokom pripremnih utakmica, nije bitno ko će uzeti šut, da li ja ili neko drugi. Bitno je da u trenutku osećamo da možemo da donesemo prevagu – rekao je Beron

Biće ovo druga sezona Bilija Berona u Srbiji, život u Beogradu je sada dosta lakši.

– Po prvi put ostajem u istom timu drugu sezonu. Ne znate koliko je teško biti daleko od kuće na deset meseci. Prvi put u karijeri se vraćam na isto mesto. Znam gde volim da izlazim, koje restorane da posetimo, to će biti dobro i za mene i porodicu. Drago mi je da smo ostali i da su nas želeli i u novoj sezoni – rekao je Beron.

Iz ‘Štark Arene’ Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter