0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

NOVA POBEDA: Partizan srušio AEK i u sezonu ulazi neporažen

Objavljeno: 19.09.19 u 20:17

U poslednjoj proveri pred Superkup ABA lige Partizan je pobedio AEK iz Atine 86:80.

Partizan je nastavio seriju pobeda na pripremama za novu sezonu. Pred oko tri hiljade gledalaca u Beogradskoj areni pao je AEK 86:80. Nije ovo bila fenomenalna partija čete Andree Trinkijerija, Grci su vodili sa 14 koševa razlike, ali je ‘parni valjak’ uspeo da preokrene.

Crno-beli nisu mogli da računaju samo na reprezentativca Stefana Birčevića koji odmara posle Svetskog prvenstva u Kini. Markus Pejdž je najzad igrao, a šansu su dobili ‘klinci’ Miletić i Janković.

AEK je bio sjajan u prvom poluvremenu, ubacio je neverovatnih 52 poena. Grci su imali i 14 koševa razlike, ali je Partizan u drugom delu igre stegao odbranu i zaigrao mnogo bolje. Već u trećoj četvrtini je smanjio na ‘minus pet’, da bi u poslednjih deset minuta napravio preokret za pobedu 86:80.

FOTO: KK Partizan

Najefikasniji kod Partizana bio je Ognjen Jaramaz sa 15 poena, 14 je dodao Tomas, a po 13 Volden i Parahovski. Zagorac je meč završio sa 11 poena. Kod AEK-a je Kit Lengford ubacio čak 26 poena, a Stefan Janković je meč završio sa 12 poena.

PARTIZAN: Volden 13, Zagorac 11, Pejdž 3, Gordić 9, Parahovski 13, Jaramaz 15, Veličković, Janković 2, Tomas 14, Pejners, Mozli 6
AEK: Kendrik 5, Lengford 26, Tsalmpuris 9, Mačijulis, Kaklamanakis 3, Hrisikopulos 7, Gikas 2, Mavroeidis 7, Sent Ros 5, Prapas, Janopulos 4, Janković 12

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter